Весняно-польові роботи під час військових дій: робота під час комендантської години та заходи з безпеки

Із метою забезпечення продовольчої безпеки держави Мінагрополітики спрямувало листа на обласні військові адміністрації щодо вжиття заходів для надання можливості своєчасного проведення комплексу весняно-польових робіт: зокрема, щодо пересування сільськогосподарської техніки без обмежень руху польовими шляхами та її роботи на полях, у тому числі під час комендантської години.

Робота під час комендантської години

Під комендантською годиною слід розуміти заборону перебувати на вулицях та в інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток і посвідчень особи. Варто залишатися вдома, а якщо пролунають сирени, спуститися в укриття. Громадський транспорт не працюватиме. Для пересування населеним пунктом громадянам необхідно завжди мати при собі документ, що посвідчує особу.

З метою створення безпечних умов праці під час проведення весняно-польових робіт в умовах воєнних (бойових) дій в Україні, роботодавцям рекомендовано вжити такі заходи:

  • перед проведенням весняно-польових робіт роботодавцям, спільно з представниками відповідних структурних підрозділів МВС та ДСНС, організувати перевірку сільськогосподарських угідь та прилеглих ділянок на предмет наявності снарядів, вибухових пристроїв та інших предметів і матеріалів, що створюють або можуть створити загрозу працівникам сільського господарства;
  • доставку, транспортування та ручне перенесення обладнання, устаткування, добрив та інших матеріалів до місця безпосереднього виконання робіт, потрібно здійснювати у відповідності до розроблених безпечних маршрутів, з якими ознайомлені усі працівники, які будуть виконувати зазначені роботи;
  • роботи проводити в умовах достатньої видимості, виключно у денний час;
  • провести відповідні інструктажі;
  • не допускати машини і обладнання, які мають технічні несправності.

Як діяти в разі виявлення підозрілих предметів

Якщо виявлено підозрілий предмет поруч або на території сільськогосподарського підприємства:

Негайно зателефонуйте до служби порятунку за номером 101 або у відділення міліції за номером 102.

Попередьте перехожих про можливу небезпеку.

Очікуючи на прибуття рятувальників, огородіть чимось небезпечне місце та відійдіть від знахідки на безпечну відстань (100 м).

Категорично забороняється:

  • торкатися предмету і пересувати його.
  • користуватися засобами радіозв’язку.
  • торкатися підозрілого пристрою та здійснювати на нього звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив.

Джерело: Управління Держпраці у Миколаївській області

 

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад