П’ять причин покинути роботу

 

Знайти роботу нелегко, але покинути часом ще складніше! Іноді ми залишаємося на ненависній роботі через страх: раптом не знайду нову, на що я буду жити, та й взагалі – так спокійніше.

Ось ми й витрачаємо третину свого дорогоцінного часу на неулюблене заняття. Але ж час – непоправний ресурс.

Причина № 1: Ви не хочете вранці вставати

Найпростіша та зрозуміла причина покинути роботу – вона вам не подобається. Не подобається настільки, що вранці ви не хочете вставати. Ви воліли б взагалі не вилазити з ліжка, лише не йти туди. Ви мрієте захворіти, і чим серйозніше – тим краще, так як це дасть можливість не ходити на роботу. Щасливе життя починається тільки з відпусткою, але через два тижні вона неминуче закінчується.

Подумайте, ви готові витратити третину життя на те, що вам не подобається?

Причина № 2: Немає перспектив

Працювати без перспектив досить сумно, але робити це можна дуже довго, рухаючись по накатаній. Час тут працює проти вас, скільки років ви на цю роботу не витратите, все одно залишитеся у вихідній точці. З віком кидати роботу буде ще страшніше, а намагатися штурмувати незнайомі кар'єрні сходинки – складніше. Так що, якщо у вас є амбіції, кидайте цю роботу, поки не пізно, і шукайте нову – перспективнішу.

Причина № 3: Немає розвитку

Єдина причина, по якій можна затриматися на безперспективній з кар'єрної точки зору роботі – професійний розвиток. Якщо ви отримуєте нові навички та знання, необхідні в кар'єрі, корисні контакти, то можна сприймати це місце роботи як курси підвищення кваліфікації, за які вам ще й платять. Але якщо ви вже все знаєте і вмієте, і нічого нового вам ця робота не дає, варто шукати іншу, щоб не зупинятися в розвитку.

Причина № 4: Погана організація роботи

Прийшовши працювати в цю компанію, ви одразу відчули, що щось тут не так, але вирішили залишитися і придивитися. Зсередини компанія нагадує хаотичний мурашник – всі бігають, метушаться, а результати при цьому мінімальні.

Керівники толком не знають, чого хочуть від підлеглих, але не втомлюються звинувачувати їх у невдачах. Функції між працівниками розподілені нечітко, і колеги із задоволенням скидають проблеми один на одного. Терміни постійно зриваються. Як компанія тримається на плаву – загадка. Загалом, видно неозброєним оком – робота в компанії побудована дуже погано.

Якщо ви потрапили на невисоку посаду та нічого не можете змінити, варіанти два: тікати звідси або підлаштовуватися під їхній ритм і форму роботи. Але краще все ж бігти, якщо ви хочете стати справжнім професіоналом, а не горе-працівником.

Причина № 5: Регулярні затримки зарплати

У ситуації, коли зарплату часом прострочують на декілька днів, нічого страшного немає. Але якщо затримки систематичні та накопичують як сніжний ком (спочатку затримали на тиждень, потім на два, а потім виплатили половину), зазвичай не ведуть ні до чого хорошого.

Керівництво таких компаній завжди говорить, що труднощі тимчасові та ситуація налагодиться. Пародокс в тому, що чим більше людина працює, тим більше компанія їй стає повинна, тим страшніше йти – раптом взагалі не виплатять. У будь-якому випадку залишатися в такій компанії сенсу немає – чим більше вам будуть винні, тим складніше буде отримати ці гроші.

https://www.work.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад