Шість запитань, які слід ставити собі перед тим, як звільнитися

До того, як покласти заяву про звільнення на стіл, незайвим буде зважити всі «за» та «проти»: зрозуміти, чи є у вас грошова подушка на час пошуку нової роботи, оцінити, чи дійсно теперішня посада більше не має переваг, впевніться, що ви не «рубаєте з плеча» під впливом емоцій.
Моє незадоволення постійне чи тимчасове?
Є робочі проблеми, які вже неможливо вирішити: занизька зарплата (і категорична відмова її підвищення), огидне ставлення керівництва, переїзд організації в незручне для вас місце.
А є тимчасові: непорозуміння чи сварка з колегою, відсутність премії в цьому місяці, неприємний клієнт, прикра невдача в проекті.
Перед звільненням визначте, чи є у проблеми осяжне закінчення. І якщо ви можете його намітити, хоча б приблизно, то незручність, яка дратує лише зараз, – не такий вже вагомий привід, щоб змінювати роботу.
Чи є у мене прогрес?
Іноді складно одразу влитися у нове середовище, розібратися з новою посадою, розташувати до себе скептично налаштоване керівництво. І в таких ситуаціях у нас часто опускаються руки та виникає бажання звільнитися.
Поспостерігайте за собою деякий час, згадайте останні декілька тижнів і визначте, чи покращується ситуація. Якщо так, і навіть якщо це відбувається досить повільно, звільнення почекає.
Чи не замилений мій погляд?
Працюючи довго на одному місці, ми перестаємо бачити ті позитивні сторони, через які ми вибрали цю роботу. Нам починає здаватися, що існує величезна кількість більш підхожих вакансій, однак, як відомо, трава у сусіда не завжди зеленіша.
Згадайте, чому колись ви вибрали цю компанію і цю посаду. Зверніть увагу на плюси, з якими вам доведеться розлучитися при звільненні: зручне розташування офісу, приваблива система премій, престижність компанії, гнучкий графік чи можливість працювати дистанційно, навчальні програми тощо. Можливо, з цими привілеями вам зовсім не захочеться прощатися?
Звільняючись, я думаю про себе?
Деколи, обіцяючи собі звільнитися після конфлікту з колегами чи керівництвом, у нас виникає бажання звільнитися всім на зло. Ображений на всіх навколо мозок раз у раз підкидає фразу: «Ось звільнюся – і тоді вони зрозуміють».
Але звільняючись через банальну сварку, ви зробите гірше тільки собі самому, адже через декілька тижнів від конфлікту не лишиться і сліду.
Яка в мене мета?
Ось ви вже тверді й непохитні у своєму бажанні звільнитися. Але перед тим як написати заяву, просто помрійте. Про яку посаду ви мрієте? Яку оплату вважаєте гідною своєї праці?
Іноді, звільняючись, ми робимо крок назад, відсуваючись ще далі від своєї мети. Переконайтеся, що з вами цього не трапиться.
Що скаже моя сім’я?
Якщо ви впевнені у своїй мотивації і вже знаєте, що буде далі, не забудьте обговорити рішення з близькими. Переконайтеся, що вони вас підтримують. Якщо це не так, можливо, у них є на те причини? Непогано вислухати їхню думку та ще раз все зважити, адже половина успіху наших планів залежить від того, чи підтримують нас найважливіші люди.
https://www.work.ua/


За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад