Кому обов'язково потрібно готуватися до співбесіди заздалегідь

Недавнє опитування від «Work.ua» показало, що більшість претендентів не вважають за необхідне готуватися до співбесіди. Що ж, можливо, вони частково мають рацію. Адже якщо ви фахівець своєї справи, можете похвалитися багаторічним досвідом, та до того ж не відчуваєте збентеження і хвилювання перед публічними виступами, вам не обов'язково робити якісь заготовки.

А кому тоді потрібно зробити «домашню роботу», перш ніж відправитися на інтерв'ю з рекрутером? Про це нижче.

Кандидатам без досвіду роботи

Якщо ваше резюме це буквально чистий аркуш, рекомендуємо ретельно продумати відповіді на можливі запитання рекрутера та підготувати коротку розповідь про себе. Постарайтеся обдумати відповідь на запитання, чому ви хочете тут працювати, що ви можете запропонувати компанії, ким бачите себе в майбутньому, чого чекаєте від кар'єри.

Також у вас напевно спитають про успіхи в навчанні та про те, чому ви не працювали до цього. Без підготовки навіть такі, здавалося б, прості запитання, можуть завести в глухий кут.

Тим, хто відчуває дискомфорт під час публічних виступів

Співбесіда це свого роду іспит. Безумовно, вона змусить вас похвилюватися. Особливо, якщо посада для вас по-справжньому бажана та ви хочете показати себе з кращого боку.

Щоб перемогти страх перед співбесідою, потрібно бути впевненим у своїх силах. А впевненість приходить тоді, коли ніщо не може вибити вас з колії. Для цього ми й радимо заздалегідь продумати приблизні відповіді, дізнатися побільше інформації про компанії, згадати смішний анекдот (раптом знадобиться).

Тим, хто виходить на роботу після паузи в кар'єрі

Після декрету або перерви в роботі краще не нехтувати підготовкою до інтерв'ю. За час паузи могли статися різні зміни на ринку, змінитися «правила гри», підвищитися вимоги рекрутерів до кандидатів. В даному випадку краще заздалегідь відновити в пам'яті всі знання, прикинувши приблизний план проходження співбесіди.

Відкиньте сумніви, забудьте про хвилювання і пам'ятайте все у ваших руках!

https://www.work.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад