Не пізно: 6 знаменитостей, які знайшли свою професію до 30-ти та досягли успіху в ній

В якому віці пізно змінювати кар'єру або розпочинати займатися улюбленою справою? Ці люди доводять, що такого віку не існує. Ми зібрали 6 історій знаменитостей, які в дорослому віці знайшли своє покликання і досягли в ньому успіху.

1. Алан Рікман

Знаменитий професор Снейп із серії фільмів про Гаррі Поттера, актор Алан Рікман не тільки розпочав займатися, але й навіть освоювати акторську майстерність вже в досить дорослому віці. Починав же він як дизайнер.

Рікман виховувався в складних сімейних обставинах: коли хлопчикові було 8 років, помер його батько і мати залишилася з чотирма дітьми. Проте, він зміг отримати освіту в Коледжі мистецтв і дизайну в Челсі. Після закінчення коледжу він заснував графічно-дизайнерську фірму «Графіки» і розпочав займатися дизайном.

Але в 26 років Рікман вирішив спробувати себе в акторській професії. Він пройшов співбесіду та зумів отримати стипендію на освіту в Королівській академії драматичного мистецтва. Так розпочалася його акторська кар'єра, протягом якої йому вдалося отримати декілька авторитетних нагород, таких як «Золотий глобус» і «BAFTA», і зіграти ролі, які принесли йому популярність.

2. Рей Крок

Підприємець Рей Крок, який перетворив закусочні «McDonald's» в одну з найпопулярніших світових мереж фаст-фудів, розпочав підприємницьку кар'єру тільки в 50-річному віці. До цього він встиг попрацювати піаністом, продавцем паперового посуду та міксерів.

У 1954 році, коли Кроку було 52 роки, він відвідав закусочну, якою володіли брати Макдональди. Кроку сподобався їхній підхід до роботи й він захотів приєднатися до братів, які шукали нового агента. Через рік він заснував компанію «McDonald's System, Inc.», а через 6 років купив права на назву «McDonald's».

3. Віра Вонг

До того як заснувати першу дизайнерську студію дизайнер Віра Вонг 17 років пропрацювала в журналістиці. Після закінчення коледжу за спеціальністю «історія мистецтв» вона отримала місце редактора в журналі «Vogue». Вонг звільнилася з журналу в 40-річному віці та зайнялася дизайном весільних суконь, створивши моделі для величезного числа знаменитостей.

4. Вінсент Ван Гог

Нідерландський художник Вінсент Ван Гог розпочав працювати в юному віці на посаді арт-дилера в компанії свого дядька «Goupil&Cie». Пізніше він вирішив займатися місіонерською роботою в бельгійському селищі Вам. Тільки в 1880 році, коли йому було 27 років, Ван Гог записався в брюссельську Королівську Академію витончених мистецтв. Він залишив всі інші заняття і повністю занурився в мистецтво.

За свою коротку десятирічну кар'єру Ван Гог встиг намалювати близько 2 тисяч картин. Хоча за життя його роботи не отримали визнання у широкої публіки, після смерті в 1890 році його слава почала зростати. Зараз Ван Гога вважають одним з найбільш значущих і дорогих світових художників.

5. Вів'єн Вествуд

Дизайнер Вів'єн Вествуд, яку часто називають засновницею панк-стилю в моді, серйозно зайнялася дизайном тільки в 30-річному віці. До цього вона працювала вчителькою в школі. Вів'єн вчилася в художній школі, але з фінансових причин змушена була залишити навчання і піти працювати на фабрику. Пізніше після закінчення курсів вона почала працювати в початковій школі, але паралельно займалася виготовленням прикрас. У 30 років Вествуд разом з майбутнім менеджером групи «Sex Pistols» Малкольмом Маклаареном залишила роботу в школі та відкрила перший бутік під назвою «Let It Rock».

6. Джоан Роулінг

Перша книга Джоан Роулінг «Гаррі Поттер і філософський камінь» вийшла в 1997 році, коли письменниці було 32 роки. За словами самої письменниці, до цього моменту її фінансове становище та кар'єра були в скрутному стані у неї не було ні роботи, ні постійного доходу, і їй доводилося жити на державну допомогу. Більше того, перш ніж книгу опублікували, її відкинули 12 видавництв.

Перший тираж книги склав 1 тисячу копій, але в наступні роки книга виграла безліч премій, і її тиражі астрономічно зросли. Зараз вся сага про хлопчика-чарівника перекладена більше ніж на 60 мов. За деякими оцінками, продано більше 400 мільйонів копій, а Роулінг регулярно вносять до списків найбагатших людей.

http://blog.rabota.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад