Мова тіла: 7 порад, які допоможуть тобі отримати роботу

Нарешті ти отримав запрошення на співбесіду. Але наскільки ти готовий проявити себе з найбільш привабливої та позитивної сторони? Мова нашого тіла та жести відіграють величезну роль у тому, як нас сприймають. Ні для кого вже не новина, що «схрещені на грудях руки» та «сутулість» несприятливо впливатимуть на твій образ. Проте, як щодо менш очевидних ознак хвилювання?
Застосувавши невеличкі зміни у своїй поведінці, ти зможеш збільшити свої шанси на отримання бажаної роботи:

  1. Про що говорять рухи твоїх рук? Поправляючи краватку або волосся, граючись сумкою або тримаючи в руках склянку з водою довше, ніж це потрібно? всі ці ознаки виявляють твоє напруження та хвилювання. Переконайся, що твої долоні повернуті вгору у підтвердження твоєї відкритості та відвертості твоїх слів. Не забувай, що міцне рукостискання? один з найшвидших способів завоювати довіру та встановити зв'язок.
  2. Виглядай так, наче ти не нервуєш: налагодити зоровий контакт? завдання не з легких, але хитрість в тому, щоб спробувати розслабитись та почути співбесідника.
    Фокусуючись на 100 % на тому, що говорить інтерв’юер, ти природно та невимушено слідкуватимеш за його поглядом, виявляючи інтерес та уважність.
  3. Будь уважним: коли ти нахиляєшся до співбесідника для того, щоб почути про що він говорить? це свідчення твого інтересу та уважності до слів співбесідника.
  4. Не поспішай з відповідями: уважно подумай, перед тим як відповідати на кожне запитання. Зроби паузу та сконцентруйся, якщо тобі потрібен час, щоб сформулювати думку. Контролюй те, що ти говориш, щоб не плутатись у своїх словах.
  5. Обери приклад для наслідування: хто з відомих особистостей на твою думку виглядає найбільш впевнено, виступаючи перед аудиторією? Уважно подивись їх інтерв’ю, слідкуючи за мовою тіла та жестами. Впевнена посмішка? це завжди ключ до успіху в спілкуванні.
  6. Одягайся так, наче це твій перший робочий день: перед співбесідою дізнайся про дрес-код компанії та постарайся слідувати йому. Одягнувшись занадто святково, ти менше ризикуєш справити хибне враження. В той час нехтування охайністю може відіграти негативну роль у тому, як тебе сприйматимуть.
  7. Налаштуйся на успіх: потренуй своє представлення перед дзеркалом. Будь готовий відповісти на запитання «Як ти бачиш своє місце в компанії?». Така імітація допоможе тобі побачити над чим ще варто попрацювати: які жести підсилять твої слова, та чого варто уникати.

Навіть якщо тобі важко втримати в пам’яті всі ці поради, пам’ятай про головне: 
Намагайся відображати пози та позитивні жести свого інтерв’юера. Якщо тобі посміхаються, посміхайся у відповідь. Разом з тим, правильне використання жестів під час співбесіди не забезпечить тобі роботу мрії, проте, безперечно допоможе підсилити образ впевненого та професійного молодого спеціаліста.

http://www.nestle.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад