10 способів переконати роботодавця, що ви можете якісно виконувати роботу з дому

Дистанційна робота набуває все більшої популярності у всьому світі. Але не всі роботодавці ще впевнені в її перевагах. Багато хто вважає роботу з дому дуже привабливою. Особливо даний формат принадний, якщо дорога до офісу забирає багато часу. Деякі компанії успішно впроваджують даний досвід, а інші поняття не мають, як все працює, і зовсім не помічають переваг даного формату.

Прохання начальника про можливості роботи вдома може звучати, як щось нереальне, але насправді в цьому є безліч переваг як для співробітників, так і для роботодавців. Якщо вам вдасться розповісти босові про переваги подібної роботи, то вже дуже скоро ви зможете виконувати всі завдання, не виходячи з дому.

Пропонуємо 10 порад, які допоможуть переконати начальника, що дистанційна робота має безліч переваг.

Переваги, які ваш бос зобов'язаний оцінити

1.    Це підвищує продуктивність

Під час віддаленої роботи співробітники можуть самі визначати час, коли вони найбільш продуктивні. Приміром, такий варіант для людей, яким простіше виконувати роботу вночі. «Я можу працювати з 5.00 або 6.00 вранці, коли мене ніхто не турбує, а протягом дня проводити переговори і різні зустрічі. І це буде набагато продуктивніше, ніж день, проведений в офісі», - зазначає Кашане Еванс, засновник Kissing Lions Public Relations.

2.    Це знижує витрати

Генеральний директор компанії Lease Advisors Джаред Саба розповідає, що завдяки переходу на дистанційну роботу йому вдалося заощадити значну суму. Особливо ви помітите різницю, якщо будете працювати подібним чином протягом декількох років.

3.    Це допомагає утримувати співробітників

Регіональний віце-президент компанії Adecco Staffing Тоня Лайн звертає увагу, що віддалені співробітники більш гнучкі та задоволені роботою. У кінцевому рахунку це допомагає компаніям утримувати таланти. Дистанційна робота спрощує пошуки балансу між роботою та особистим життям, відповідно, це позитивно впливає на роботу.

4.    Це зменшує кількість лікарняних

Засновник і керівник Workforce 21C Синтія Калверт зазначає, що віддалені співробітники рідше беруть лікарняні. З одного боку, це відбувається через те, що вони менше схильні до вірусних інфекцій, а з іншого - навіть у разі застуди, часу на відновлення потрібно набагато менше.

5.    Співробітники можуть працювати довше

Фахівець компанії US Imprints Джейсон Бідл говорить, що він ніколи не спізнюється на роботу, тому що йому не треба витрачати час на дорогу. Через це він довше залишається продуктивним і час, який витрачав би на те, щоб дістатися до офісу, присвячує роботі.

Також, можна вважати бонусом, що компанії не доводиться витрачатися на обладнання робочого місця, електроенергію, що дозволяє бізнесу економити.

Як підійти до боса

1.    Переконайтеся, що ви насправді зможете працювати віддалено

Керівник відділу маркетингу компанії Money Crashers Карлі Фаус радить переконатися, що ви зможете повноцінно працювати віддалено. Якщо ваша робота вимагає постійного спілкування з колегами і клієнтами, прохання про перехід на дистанційну роботу можуть бути абсолютно безглузді.

2.    Уявіть продуманий план

Спеціаліст по роботі з персоналом компанії Reid Ready Coaching Доун Сі. Рід розповідає, що перед тим як перейти на дистанційний формат роботи, він поспілкувався з начальником і представив йому детальний план того, як він збирається виконувати всі обов'язки, перебуваючи вдома. Він вказав якими ресурсами і технологіями планує скористатися, які проблемні питання зможе успішно вирішувати і як збирається зберігати конфіденційність інформації.

3.    Поясніть, скільки завдань зможете взяти на себе

Генеральний директор компанії Resume Deli Джозеф Терач радить запропонувати начальству взяти на себе спілкування з іноземними клієнтами. Швидше за все, це зажадає працювати поза робочий час і начальство це оцінить. До того ж, вам можуть запропонувати працювати тільки тоді, коли в цьому є необхідність. Зв'язок з іноземними клієнтами буде не настільки проблемним для роботодавця, та й для вас досить зручний формат роботи.

4.    Спробуйте працювати вдома

Власник компанії William Warren Consulting Білл Хорн радить попросити у начальника пробний день, щоб ви могли продемонструвати, наскільки якісно можете виконувати роботу, перебуваючи у себе вдома. Поясніть, що самі не впевнені в тому, чи зможете справлятися з усіма завданнями в такому форматі, але хотіли б спробувати. Доробіть після роботи вдома якийсь важливий проект і покажіть, що ви відмінно справляєтеся з роботою поза офісом. Подібні дії зобов'язані викликати позитивну реакцію керівництва.

5.    Створіть власну систему

Президент компанії The Resourceful CEO Тіффані Сі.Райт гворіть, що для повноцінної роботи на дому, компанія повинна мати чітко визначені щоденні і щотижневі мети для працівника. Крім того, співробітник повинен залишатися частиною команди. Для цього варто постійно підтримувати спілкування через Skype, телефонні дзвінки, електронну пошту. Крім того, віддалені співробітники повинні відчувати, що вони роблять щось для загального результату. Компанії, які зосереджені на результаті набагато успішніше тих, хто намагається контролювати скільки часу люди проводять на роботі.


http://ubr.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад