Шукаємо роботу: де подивитись вакансії?

Пошук роботи - трудомісткий і тривалий процес. Особливо важко влаштуватись за своєю спеціальністю. Впливає не просто ситуація в економіці, а висока конкуренція на ринку праці. Тому, щоб оптимізувати процес, шукачі використовують всі доступні майданчики для пошуку вакансій.

Так, деякі досі дивляться оголошення в тематичних друкованих виданнях. Хоча треба сказати, що це не найкращий варіант. У газет низька періодичність виходу. До того ж обмеженість у площі не дозволяє розмістити в номері багато оголошень. Тому деякі шукачі стають додатково на облік у центр зайнятості або ж звертаються в спеціалізовані фірми.

Однак великі компанії підбір персоналу проводять сьогодні все частіше не через біржі праці, а за допомогою Інтернет-ресурсів. Це не дивно, адже саме онлайн-майданчики сьогодні найбільш популярні у шукачів. Тут можна знайти анкети як молодих спеціалістів, так і працівників з непоганим стажем.

Тематичні портали з вакансіями дуже зручні. Тут розміщено набагато більше заявок від роботодавців та анкет шукачів, ніж в інших джерелах. До того ж ці онлайн майданчики безкоштовні і відкриті для всіх.

Щоб пошук роботи був максимально дієвим залишається тільки підібрати найбільш відвідуваний і авторитетний ресурс. Це підвищує шанси на те, що саме тут розмістить своє оголошення потрібний вам роботодавець.

Якщо вам терміново потрібна робота, то ви можете не чекати, поки на якомусь порталі з'явиться потрібне вам оголошення. Можете самостійно розмістити анкету з особистими даними. Це непоганий варіант, адже часто кадрові відділи великих організацій самі проводять пошук персоналу. Так що, цілком можливо, що менеджери не будуть давати оголошення на ресурсах, а просто скористаються вже наявної на порталі базою резюме шукачів. Тому наявність в системі і вашої анкети здатне серйозно прискорити процес працевлаштування.

http://trud.gov.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад