Як знайти роботу інвалідам

Голова асоціації громадських організацій інвалідів м. Слов'янська Лариса Фіртіч розповіла, що організації та підприємства міста регулярно повідомляють асоціацію про наявні у них вакансії для інвалідів.
У минулому році чотири людини працевлаштовані в магазині «Фуршет», два - на заводі електромонтажних виробів, два - на Слов'янському механічному заводі. Ще троє в даний час оформлюються на роботу в управління міськводоканалу.
Лариса Фіртіч звернула увагу на те, що далеко не всі інваліди можуть і хочуть вести активний спосіб життя. Багато хто відмовляється працевлаштуватися, оскільки бояться втратити державну субсидію. Інших не влаштовує розмір заробітної плати - як правило, він не найвищий. Деякі не хочуть працевлаштуватися через віддаленість підприємства. Є бажаючі працювати вдома - наприклад, клеїти конверти чи шити рукавиці. У свій час в місті були кооперативи, що надавали надомну роботу, але їхня продукція не витримала конкуренції з дешевими закордонними товарами.
Ставши інвалідом, людина нерідко вже не може працювати за наявною у неї спеціальністю. Лариса Фіртіч помітила, що в такій ситуації важливо вчасно перекваліфікуватися й отримати нову, затребувану професію. Інваліди зі Слов'янська мають можливість безкоштовно отримати вищу освіту в Донбаському інституті техніки та менеджменту. Протягом останніх трьох років дипломи ДІТМа отримали 26 інвалідів.
- Деякі з них працевлаштовані у відділі РАЦС, деякі - в міськрайонному суді, - повідомила голова асоціації.
В цілому ж інвалідам пропонують вакансії не тільки сторожів і технічок. Наприклад, на механічному заводі, де загалом працевлаштовані 12 осіб з обмеженими можливостями, вони працюють майстрами, слюсарями, бухгалтерами.

http://tvplus.dn.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад