20 головних професійних недоліків покоління 20-річних

Про ці 20 особливостей підростаючого покоління в роботі повинен знати кожен. Намагайтеся уникати цих звичок самі, розкажіть про них своїм колегам, співробітникам і дітям. Ось основні рекомендації молодим від досвідчених.
Work.ua публікує звернення і головні рекомендації підприємця Джейсона Назара, засновника компанії Docstoc, яка надає послуги малому бізнесу, до молодих спеціалістів. Назар заснував свою компанію, коли йому було двадцять років. Зараз на Назара працює команда таких самих молодих хлопців, яким він був сам.
"Можете назвати мене буркотуном, але зараз мені 34 роки, і я бачу, що уявлення молодого покоління про те, як треба досягати успіхів в роботі, сильно відрізняється від шляху, який пройшов я. Багато помилок я зробив, поки йшов до своєї мети. І зараз бачу, що молоді теж припускаються помилок, але вже свої ", - пише Назар.
1. Час - це вичерпний ресурс
Так рідко зустрічаються молоді хлопці та дівчата, які усвідомлюють, що кар'єру краще не відкладати в довгий ящик. У двадцять років ми віримо, що володіємо всім часом світу на досягнення бажаного. Час - це скарб. На самому початку ми отримуємо його вдосталь, а потім ніколи не зможемо повернути. Скористайтеся більшістю можливостей зараз, бо потім у вас не буде на це часу.
2. Ви - талановиті, але ваш талант переоцінений
Можливо, ви найбільш здатне, творче, обдароване знаннями і здатністю до багатозадачності покоління. Можна привітати вас з цим! Однак необроблена сировина (незалежно від її цінності) - це даремно витрачений потенціал. Винагороди даються не за талант, а за результати. Навіть дуже обдаровані талантом люди копітко і болісно прогризали собі шлях до успіху.
3. Ми більш продуктивні вранці
Перші два роки роботи у своїй компанії Назар пишався, що регулярно працював до третьої години ночі (тоді йому якраз було двадцять з невеликим років). Назар вважав, що встигає зробити купу справ після того, як всі йдуть з офісу. Але зараз, озираючись назад, він розуміє, що в пізні години робив чорнову роботу, а не стратегічно важливу - дзвінки, планування, зустрічі. Тепер же Назар робить особливий упор на ранкові години, тому що знає, що перші години робочого дня - найпродуктивніші.
4. Соціальні медіа - це не кар'єра
Через п'ять років посади SMM-менеджера зовсім не буде. SMM - це просто частина маркетингу, яка працює на брендинг. Це лише спосіб підвищити поінформованість, залучити аудиторію або підстьобнути доходи. Подумайте двічі, перш ніж прив'язувати кар'єру виключно до соціальних медіа.
5. Візьміть трубку телефону
Перестаньте ховатися за комп'ютером. Бізнес робиться по телефону або віч-на-віч. Ви повинні радіти, якщо можете поспілкуватися з джерелом можливостей - реальною людиною - безпосередньо. Це повинно бути вашим головним інстинктом! І припиняйте робити щенячі оченята і відпрошуватися додому. Перестаньте бути слабаками - дайте відповідь на телефонний дзвінок!
6. Будьте першим і останнім, хто приходить і йде з роботи
Це порада всім, хто береться за нову роботу або робить перші професійні кроки. У вас більше приводів затримуватися на роботі, ніж у будь-кого навколо, адже вам є, що доводити. Є один вірний спосіб, як прорватися вперед, - це працювати більше, ніж однолітки.
7. Не чекайте вказівок, що робити
Привілеїв без зобов'язань не буває. Ви ніколи не прорветеся наверх, якщо будете чекати інструкцій від інших. Слова "мене ніхто не просив це зробити" - вірний шлях до провалу. Краще помилитися і зробити занадто багато, ніж занадто мало.
8. Прийміть відповідальність за свої помилки
Ви будете і повинні робити багато помилок, коли починаєте кар'єру. Але не слід оборонятися, коли вам кажуть, що ваші судження або способи роботи помилкові. Перестаньте знаходити виправдання своїм косякам. Ви тільки починаєте зростати, так що виносьте уроки з помилок і вдосконалюйте навик набивання шишок.
9. Вам корисно отримувати удари під зад
Меріл Стріп у фільмі "Диявол носить Prada" - це найкращий бос, який тільки може у вас бути. Ви на самому початку професійної кар'єри. Зараз ви найбільш вразливі, податливі та сприйнятливі до всього нового. Керівник, який вимагає від вас досконалості і виштовхує із зони комфорту, вибудовує міцну основу для вашого безперервного професійного успіху в подальшому.
10. Нове місце роботи кожен рік - це не найкраща ідея
І не кажіть, що ви настільки талановиті, що за один рік переростаєте компанію. Скачки з місця на місце говорять про відсутність дисципліни, без якої неможливо вникнути в криву зростання аж до вершини. Щоб опанувати новий важливий навик, потрібно два-три роки. Приділіть роботі хоча б стільки часу перед тим, як перестрибнути на інший корабель. Інакше наступний роботодавець буде бачити у вашому резюме суцільні червоні прапори, що "кричать" про те, що вас не треба брати на роботу.
11. На роботі - важливіші люди, а не хороші умови
Зараз у молодих особливим попитом користуються компанії, які пропонують гнучкий графік роботи, оплачуване харчування, корпоративні масажі, ігрові кімнати та корпоративи. Все це важливо, але це не важливіше особистості засновників і керівників підприємства. Видатні лідери стануть наставниками для вас і будуть джерелом роботи ще довгий час після того, як ви залишите компанію. Зробіть усвідомлену ставку на людей, поруч з якими будете працювати, і ваша прихильність їм принесе вам набагато більше, ніж всі корпоративні приємності разом узяті.
12. Накреслите карту зусиль та професійних досягнень
Вас просять робити те, що вам не подобається? Тримайте в розумі очікувану винагороду. З'єднайте в думках те, що робите сьогодні, з тим, ким хочете бути завтра. Якщо зіставити майбутній успіх з нинішніми обов'язками не виходить, то, можливо, - саме час знайти нові можливості на новому місці.
13. Говоріть прямо, а не за спиною
Ми ростимо покоління пліткарів. Для робочого місця - це наче ракова пухлина. Якщо у вас щось не влаштовує в керівнику, культурі компанії чи обов'язки, висловлюйтеся відкрито! Не сприймайте близько до серця скарги і ниття колег по роботі за обідом. Якщо можете виразно донести, що потрібно поліпшити або змінити, то тоді ви самі формуєте своє оточення і професійну долю.
14. Вам слід розвивати свою технічну хватку
Все ще додаєте в кінці резюме рядок "Досвідчений користувач Microsoft Office"? Знайте - цього вже замало! Наприклад, Назар віддає перевагу кандидатам (незалежно від їхньої посади), які впевнено володіють Photoshop, HTML/CSS, IOS, WordPress, Adwords, MySQL, Balsamiq, Advanced Excel, Final Cut Pro. Якщо бажаєте зберегти оплачувану роботу, то доповнюйте і розвивайте свої технічні навички.
15. Розмах і якість вашої мережі знайомств однаково важливі
Ваші знайомі знають більше за вас. Цей принцип рухає бізнес. Чи спілкуєтеся ви щільно з невеликою групою людей. Або з великою групою, але поверхово. Головне - продовжуйте спілкуватися. Знайомтеся та залишайтеся на зв'язку з великою кількістю людей. Інвестуйте стільки часу в розвиток цих відносин, скільки зможете.
16. Ви потребуєте мінімум трьох професійних наставників
Ви шукаєте гарантований шлях до успіху? Повторюйте за тими, хто вже підійнявся туди, де хочете опинитися ви. Ідеально, якщо у вас завжди є три людини, яких ви можете назвати наставниками. Їхні безкоштовні поради та рекомендації стануть найціннішим подарунком, який ви тільки можете отримати.
17. Застосовуйте правило "неначебто"
Ви можете не знати, як вчинити. Але ваш ідол в професії - знає. Виберіть собі підприємця, яким захоплюєтеся, і дійте "неначебто". Будь ви [вставте ім'я ідола], як він чи вона повів би себе в цій ситуації? Яке рішення прийняв би? Як би організував день? Якими шляхами досяг би мети? Ви повинні "залишатися в ролі" до завершення роботи, тому вам слід "прикидатися", як найдосвідченіший удавальник, якого ви тільки можете уявити.
18. Читайте більше книг і менше Twitter
Покоління двадцятирічних споживає інформацію заголовками в 140 символів: там немає широти і глибини. Творчість, вдумливість і навички мислення розвиваються, коли ви докладаєте сили і читаєте книгу від кірки до кірки. Всі ключі від вашого майбутнього успіху залишилися в минулому досвіді інших. Переконайтеся, що читаєте хоча б по одній книзі на місяць, і ваша кар'єра розквітне.
19. Витрачайте на 25% менше, ніж заробляєте
Коли ваші матеріальні потреби йдуть врівень або перевищують доходи, то ви саботуєте своє обдарування, заважаєте йому стати дійсно великим. Не заковувайте себе в золоті наручники. Будьте готові витрачати на 20% менше в короткостроковій перспективі, якщо це означає потенційне зростання доходів на 200% в майбутньому. Скільки б ви не отримували, витрачайте на життя на 25% менше. Ця формула гарантує, що у вас буде менше стресів і завжди буде можливість втілити свої мрії в життя.
20. Ваша репутація безцінна, не руйнуйте її
З часом репутація стає найціннішою валютою в бізнесі. Це невидимий ключ, який відкриває або закриває професійні можливості. У часи, коли все записується і зберігається вічно, ви повинні охороняти репутацію, як найважливіший скарб. Якщо одного разу втратите цей скарб, то вже ніколи не зможете повернути.

www.work.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад