ТОП-12 українських IT-вишів

Наближається чергова вступна кампанія. В Україні професія IT-спеціаліста зараз престижна і добре оплачується, тому багато абітурієнтів цікавляться можливістю вступити до профільного вишу. Чималу допомогу в цьому може надати свіже дослідження порталу DOU.ua про найкращі українські виші, що готують IT-фахівців.
У ході дослідження експерти опитали понад 2800 студентів і випускників центральних вишів України, де є IT-спеціалізації. Кожен виш отримував загальний бал за трьома оцінками (загальне враження, повнота знань і корисність освіти). Також, оцінювалися сильні і слабкі сторони кожного вишу. Цікаво, що практично для кожного вишу студенти відзначили серед недоліків застарілу програму викладання і для багатьох - засилля непотрібних гуманітарних предметів. Нижче наводимо короткі результати для кожного з 12 учасників рейтингу (до загального рейтингу потрапляли виші з кількістю анкет від 50 і вище).
ХАІ
Виш отримав 68,7 балів. Серед його сильних сторін студенти назвали викладацький рівень, культурне життя у виші та досліджувані предмети. Серед слабких - застарілу програму навчання, засилля гуманітарних предметів і відсутність співпраці з роботодавцем.
КНУ ім. Т. Шевченка
отримав середній бал 67,4. Серед сильних сторін вишу учасники опитування назвали рівень викладачів та студентів, а також престижність диплома. Серед слабких - застарілу програму, відсутність співпраці з роботодавцями та сучасного обладнання.
ХНУРЕ
цей виш отримав середній бал на рівні 65,5. Його сильними сторонами студенти вважають досліджувані предмети, рівень викладачів, співпрацю з роботодавцями. Слабкі сторони - виш не мотивує вчитися, багато непотрібних гуманітарних предметів, застаріла програма.
КПІ
отримав 64,8 балів. Серед його переваг називають котируваний диплом, рівень викладачів та студентів, серед недоліків - застарілу програму, недостатність сучасного обладнання і непотрібні гуманітарні предмети.
ХПІ
Загальний бал вишу - 62,8. Його сильні сторони - викладачі, програма і контакт з роботодавцями. Слабкі - немає мотивації вчитися, програма - застаріла плюс багато непотрібних гуманітарних предметів.
ДНУ імені О. Гончара
отримав 62,5 балів. Серед достоїнств вишу - рівень студентів і викладачів, досліджувані предмети, серед недоліків - застаріла програма, непотрібні гуманітарні предмети та відсутність сучасного обладнання.
ДонНТУ
Загальний бал - 62,4. Серед плюсів вишу назвали рівень викладачів, престижність диплома і досліджувані предмети, серед мінусів - застарілу програму, відсутність співпраці з роботодавцями та відсутність сучасного обладнання.
Львівська Політехніка
отримала 61,2 бала. Сильні сторони вишу: викладачі, досліджувані предмети, співпраця з роботодавцями. Слабкі сторони: застаріла програма навчання, багато непотрібних гуманітарних предметів, слабкі викладачі, виш не мотивує вчитися.
ХНУ імені В. Каразіна
отримав загальний бал на рівні 60,3. Сильні сторони університету, названі учасниками опитування - рівень студентів і викладачів, престижність диплома. Слабкі - застаріла програма, непотрібні гуманітарні предмети, відсутність мотивації до навчання, співпраці з роботодавцями і сучасного устаткування.
ОНПУ
отримав 58,9 бала. Серед сильних сторін вишу студенти відзначили рівень викладачів, престижність диплома і культурне життя. Серед слабких - застарілу програму, відсутність сучасного обладнання та засилля непотрібних гуманітарних предметів.
ВНТУ
отримав 56,6 балів. Серед переваг вишу названі викладачі, рівень підготовки студентів і культурне життя у виші. Серед недоліків: застаріла програма, непотрібні гуманітарні предмети і відсутність сучасного обладнання.
НАУ
отримав 56,4 бала. Серед сильних сторін вишу назвали культурне життя, предмети і викладачів, серед слабких - застарілу програму, непотрібні гуманітарні предмети і слабке викладання.
КА «Шаг»
не включили в загальний рейтинг, оскільки цей заклад сильно відрізняється від державних вишів. Але укладачі рейтингу зазначають, що зібрали велику кількість анкет саме від студентів цього вишу, тому інформацію про нього все ж приводять.
Загальний бал - 86, 3. Сильні сторони: сучасне обладнання (комп'ютерні лабораторії, бібліотеки), програма навчання і викладачі. Слабкі сторони: диплом не котирується, слабкі студенти, немає співпраці з роботодавцем.

www.ain.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад