Обережно: роботодавці відстежують соціальні мережі

Перед кожним випускником після закінчення вишу постає питання працевлаштування. Розсилати резюме чи напряму телефонувати роботодавцям – у кожного пошуківця свій метод. Однак рекрутери нещодавно вирішили спростити процес пошуку роботу екс-студентам і склали кілька пунктів, яких радять дотримуватися, аби обійняти бажану посаду.
Табу на фото з вечірок і нецензурні висловлювання.
Дедалі більше роботодавців у процесі пошуку нових співробітників використовують соцмережі.
“Нині більшість фахівців із підбору персоналу “гуглять” кандидатів. Звісно ж, за запитом у пошуковику можна багато чого знайти, але найголовніше – соціальні мережі”, – розказує бренд- менеджер порталу одного з сайтів, що пропонують роботу, Марія Дзюбина.
Експерт зазначила, що молодь, яка шукає роботу, повинна прибрати зі свого профілю фото в купальниках або з вечірок. Ще одна порада – утримуватися від радикальних і нецензурних висловів.
Дзюбина також рекомендує ретельно підбирати контент для свого профілю. “При пошуку роботи намагайтеся постити зокрема й ідеї особистісного розвитку, висловлювання успішних бізнесменів, мотиваційні картинки”, – зазначила фахівець.
Вона також додала, що, згідно із дослідженням Student Employer of the Year 2013, найпопулярнішою соцмережею серед молоді як і раніше є ВКонтакте, також активно набирають популярність Facebook і LinkedIn.

www.korrespondent.net

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад