Експерти прогнозують дефіцит кваліфікованого персоналу на світовому ринку праці

Експерти прогнозують дефіцит кваліфікованого персоналу на світовому ринку праці

Незважаючи на зростання чисельності населення, обсяг ринку кваліфікованої робочої сили скорочується. Подібна тенденція більше не є характерною рисою розвинених країн, таких як Японія й Італія. Тепер і інші країни, зокрема Китай і Росія, відчули на собі наслідки демографічних змін, про це йдеться в новому дослідженні компанії «Ернст енд Янг» «Моніторинг глобальних тенденцій» (Tracking global trends).

Як доводять дані, дефіцит кадрів є лише початком. Незабаром світ розділиться на два табори – країни зі зростаючим населенням працездатного віку та держави зі старіючим населенням і ринком робочої сили, що скорочується. У деяких галузях економіки конкуренція за перспективних фахівців буде особливо гострою – це головним чином стосується галузей, робота в яких вимагає високого рівня кваліфікації та професійної підготовки. 

«Ми бачимо, що оточуюче нас економічне та соціальне середовище стає усе складнішим. Держави та компанії повинні постійно пристосовуватися до діяльності в умовах зростаючої інтеграції. Міжнародним корпораціям необхідно мати уявлення про існуючі тенденції та бути готовими швидко реагувати на зміни, що відбуваються,», - зазначає Джон Мерфі, керуючий партнер групи глобальних ринків компанії «Ернст енд Янг».

«Сьогодні економіки різних країн світу настільки тісно взаємозалежні, що представники бізнесу, урядів й учасники галузевих ринків починають взаємодіяти між собою так, як ще кілька років назад важко було навіть уявити», − зазначає він.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад