Як зареєструвати власне підприємство

Як зареєструвати власне підприємство

Процедура реєстрації юридичної особи за останні роки суттєвих змін не зазнала. За словами юристів, як і раніше, є кілька варіантів того, як зареєструвати бізнес. Найпоширеніші форми - це приватне підприємство і товариство з обмеженою відповідальністю.

Пояснює Надія Вороницька, юрист:

"Законом визначено єдине обмеження щодо цього, що кількість учасників приватного підприємства і товариства з обмеженою відповідальністю не може перевищувати 10 осіб. Якщо кількість учасників, тобто осіб, які бажають заснувати дане підприємство перевищує 10 осіб, то потрібно реєструвати вже акціонерне товариство.

Для того, аби зареєструвати підприємство потрібно, по-перше, визначитись з найменуванням підприємства. Найменування підприємства не може повторюватись на всій території країни.

Наступним етапом є написання протоколу. В протоколі визначається кількість засновників, розподіл статутного капіталу, місцезнаходження та визначається особа, яка призначається директором, тобто керівником підприємства. Керівник підприємства несе відповідальність за діяльність цього підприємства. На підставі протоколу складається статут, підписи учасників завіряються нотаріально.

До речі, варто пам'ятати той факт, що в статуті повинно бути визначено розмір статутного капіталу. Статутний капітал може формуватися грошовими коштами, так і майном. У товаристві з обмеженою відповідальністю на момент реєстрації має бути сформовано 50%. Розмір статутного капіталу для приватного підприємства не визначний, він може складати навіть 1 гривню. Для товариства з обмеженою відповідальністю - мінімальна заробітна плата.

Перед тим як іти до державного реєстратора необхідно заповнити карточку, де визначаються основні види діяльності, місцезнаходження засновників товариства та розмір статутного фонду. Державне мито складає 170 гривень. Після чого підприємство вважається вже зареєстроване".

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад