Чернівці – у п’ятірці кращих рейтингу розвитку міст

Чернівці – у п’ятірці кращих рейтингу розвитку міст

Порівняння проводилося за 25 критеріями, що створює п’ять груп – п’ять критеріїв у кожній. Ці групи можна умовно назвати «демографічна ситуація і безпека життя», «зайнятість і доходи населення», «витрати населення», «витрати міських бюджетів на населення», «розвиток міської інфраструктури».

Для порівняння бралися дані за 2010 рік, отримані у територіальних підрозділах Держкомстату або у міських радах. За кожним з критеріїв містам нараховувалися бали – від 45 за найкращий показник до 1 – за найгірший. Потім ці бали були підсумовані, що і дозволило отримати загальний рейтинг: чим більше балів, тим вище місце.

Чернівці своїм п’ятим місцем зобов’язані найвищим серед всіх 45 міст, включених до рейтингу, міграційним приростом, відсотком зайнятих у малому бізнесі, третім місцем серед міст з найнижчою заборгованістю із зарплати, четвертим – серед міст з найнижчою заборгованістю населення з оплати ЖКП та п’ятим місцем – за обсягами (співвідношення з кількістю населення) будівництва, реконструкції та капітального ремонту доріг.

Перше місце у рейтингу посів Київ, друге – Хмельницький, третє – Севастополь, четверте – Тернопіль. У рейтингу оцінювалися показники розвитку 45 міст України.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад