Україна - лідер у Східній Європі з наймання персоналу

Україна - лідер у Східній Європі з наймання персоналу

Відповідно до дослідження міжнародної рекрутингової компанії Antal International, Україна займає одне з лідируючих місць у світі за темпами набору кваліфікованого персоналу. Наша країна займає першу позицію серед країн Східної Європи та 5 місце у світі. Як зазначають аналітики Antal International, Україна продовжує демонструвати стабільно високі показники. Зокрема, 75% українських компаній на даний момент займаються пошуками кваліфікованих співробітників. Така ж кількість компаній мають намір найняти фахівців і менеджерів середньої/вищої ланки найближчим часом. При цьому, в Україні скорочується кількість компаній, які «відпускають» кваліфікованих фахівців. Таких компаній зараз близько 39%.  

Як зазначає Олена Грищук, директор кадрового агентства «Форсаж», найбільшу активність у залученні нових співробітників проявляють компанії, що працюють у сфері виробництва та продажів товарів народного споживання (FMCG), фармацевтики, інформаційних технологій, послуг (фітнес, медицина, індустрія краси). Найвищий попит - на торговельних представників, менеджерів з продажів і медичних представників.

Росія перебуває трохи нижче України, однак також демонструє високу активність – 72%. Російські компанії зайняли 7 місце у світі та третє в Європі за темпах наймання персоналу. Відповідно до звіту Antal International, найбільшим попитом серед російських роботодавців користуються компанії сегмента FMCG, фармацевтика, роздрібна торгівля, енергетика, банківський сектор і автопром.

Світові тенденції

Якщо проаналізувати загальносвітові тренди, то на початку 2011 р. пальму першості перехопили країни Північної та Південної Америки, де в середньому набирають персонал близько 70% компаній. Для порівняння наприкінці минулого року лідерами з набору персоналу були країни Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

Західна Європа традиційно займає одне з останніх місць у світовому рейтингу. Лише 38% західноєвропейських компаній продовжують наймати фахівців середньої та вищої ланки. Незвичайно високу активність проявляють компанії, які перебувають у Люксембурзі. Близько 86% зараз перебувають в активному пошуку кваліфікованого персоналу.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад