"Табу" для соцмереж

Які факти про роботу не потрібно озвучувати в соціальних мережах? У першу чергу, не рекомендуються "постити" негативні відгуки про свою роботу або начальника, навіть якщо серед "френдів" користувача немає жодного колеги по роботі. Як зазначають автори дослідження, соцмережі часто працюють за принципом "все таємне стає явним" і випадки, коли через негативні відгуки про роботу у своєму блозі або соцмережі співробітник втрачав місця, зустрічаються не так вже і рідко. 
По-друге, не варто розголошувати робочу інформацію, що є закритою або може бути визнана такою при об'єктивній оцінці. Наприклад, вкрай небажано писати відгуки типу: "Нарешті дали конверт з "чорною" зарплатою!". Ділитися інформацією про роботу можна, тільки якщо користувач є приватним підприємцем, "сам собі роботодавець" і то, тільки в тих випадках, коли інформація не стосується його контрагентів. 
По-третє, не слід проводити в соцмережі значний робочий час - якщо це не є прямим обов'язком, а якщо користувач ресурсу тимчасово без роботи стежити за контентом свого аккаунта треба ще суворіше: потенційні роботодавці вже усвідомили всю важливість соціальних медіа та можуть збирати інформацію про майбутнього співробітника, у тому числі вивчаючи профілі на "Facebook" або записи в "Twitter". 
І останнє: незважаючи на те, що свій обліковий запис у соцмережі сприймається як приватна територія, не варто публікувати занадто багато даних про особисте життя: статуси й активність у соцмережах стають все "популярнішим" доказом  під час процесів розлучення.  Надмірно докладна інформація онлайн про своє життя, роботу та переваги може в ряді випадків спричинити те, що нею скористаються зловмисники, наприклад, квартирні злодії.

Джерело: biz.liga.net

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад