В 4 кварталі зайнятість у єврозоні виросла вперше за два роки

В 4 кварталі зайнятість у єврозоні виросла вперше за два роки

Зайнятість у євро зоні в 4-му кварталі виросла в порівнянні з тим самим періодом попереднього року вперше більш ніж за два роки, одержавши підтримку з боку наймання у Франції та Німеччині. Про це свідчать дані статистичного агентства ЄС Eurostat, опубліковані у вівторок. 

В 3-му кварталі 2010 року зайнятість у єврозоні залишилася без змін у порівнянні з попереднім кварталом і знизилася на 0,2% у порівнянні з тим самим періодом попереднього року. 

У Німеччині, де виробничий сектор є двигуном економічного відновлення єврозони, зайнятість виросла на 1,0% у порівнянні з тим самим періодом попереднього року, тоді як у Франції зайнятість за той самий період виросла на 0,7%, а в Італії - на 0,3%. Навпаки, в Іспанії, де спад у будівельному секторі під час кредитної кризи викликав зростання безробіття до рівнів, у два рази перевищуючих середній по єврозоні, кількість зайнятих в 4-му кварталі знизилася на 1,3% у порівнянні з тим самим періодом попереднього року. Агентство Eurostat не представило даних для Греції й Ірландії. Обидві ці країни вдалися до допомоги з боку МВФ і Євросоюзу, щоб вирішити свої боргові проблеми. Однак в 3-му кварталі зайнятість в Ірландії знизилася на 3,7% у порівнянні з тим самим періодом попереднього року, тоді як зайнятість у Греції впала на 3,0%

Джерело: http://www.ifc-forex.com/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад