Територіальна інспекція праці в Чернівецькій області відзвітувалась

Територіальна інспекція праці в Чернівецькій області відзвітувалась

З початку року працівникам Чернівецької області в результаті перевірок донараховано компенсацій, індексацій, доплат на 1,7 мільйона гривень. За п’ять місяців цього року Територіальна інспекція праці в Чернівецькій області провела 399 перевірок з приводу дотримання трудового законодавства. Перевірено 379 суб’єктів господарювання Це на 18% більше, ніж за той же період минулого року.

Внаслідок перевірок матеріали стосовно 61 роботодавця (підприємств, приватних підприємців) передано в правоохоронні органи для притягнення порушників до кримінальної відповідальності. По кожному другому випадку порушено кримінальну справу, повідомляє, зік.

Матеріали стосовно 18 підприємств-боржників направлені до суду, майже по всіх них порушені кримінальні справи.

Як засвідчили перевірки, значна кількість суб’єктів господарювання використовують різноманітні схеми приховування фактично виплаченої заробітної плати. Найбільш розповсюджені методи – це нарахування заробітної плати на рівні законодавчо встановленої мінімальної заробітної плати, порушення міжпосадових співвідношень в оплаті праці, прийняття на роботу на неповний робочий день, переведення на скорочений режим роботи або взагалі неоформлення трудових відносин з найманими працівниками.

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад