Підприємці Буковини створили 7,3 тис. нових робочих місць

Підприємці Буковини створили 7,3 тис. нових робочих місць

Середньомісячна заробітна плата на одного штатного працівника в області за січень-квітень нинішнього року становила 1 тис. 569 грн., що на 17% більше, ніж за січень-квітень минулого року, повідомив начальник Головного управління праці та соціального захисту населення Богдан Сеньків.

Вживаються заходи щодо покращення ситуації на ринку праці області. Проведений Головним управлінням праці та соціального захисту облдержадміністрації аналіз свідчить, що в області покращилася ситуація щодо створення нових робочих місць. За січень-травень цього року в усіх сферах економічної діяльності створено 7,3 тис. нових робочих місць, що на 23% більше, ніж за січень-травень 2009 року. Зростання кількості новостворених нових робочих місць відбулося за рахунок збільшення їх створення у фізичних осіб-підприємців та найманих до них працівників. Скорочується частка ліквідованих робочих місць. Упродовж поточного року відслідковується зменшення прихованого безробіття.

Так, чисельність працівників, які перебували в адміністративних відпустках, у квітні нинішнього року зменшилася порівняно з січнем у 4 рази, а порівняно з квітнем минулого року у 3 рази. Кількість працівників, які працювали в режимі неповного робочого дня (тижня) у квітні цього року порівняно з початком року скоротилася на 21%, а проти квітня минулого року на 15%, - повідомляє прес-служба ОДА.

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад