2/3 працівників в Україні згодні на зарплату "у конверті"

Працювати за "чорну" зарплату згодні 63% економічно активних українців. Про це свідчить опитування, проведене рекрутинговим порталом Superjob.ua.

63% наших співгромадян абсолютно не бентежить робота за "чорну" зарплату, коли гроші видаються "у конверті" і не обкладаються податками: "Це нормальна практика в нашій "правовій" державі"; "Згоден! Якщо країні ми не потрібні, чому я повинен цій країні платити?", - вважають вони.

Працювати за неофіційну зарплату частіше згодні чоловіки, на яких в основному й лежить тягар відповідальності за матеріальне забезпечення родини (68% проти 57% серед жінок). "Моє завдання - годувати родину, і мені однаково, у якому вигляді мені видадуть зарплату, "у конверті" чи ні", - міркують чоловіки.

Слід зазначити, що в жовтні-листопаді 2007 року, коли проводилося аналогічне дослідження, готових працювати за "чорну" зарплату було практично стільки ж - 62%.

У свою чергу 15% українців категорично проти зарплати "у конверті". Більшість з них зізнаються, що думають про майбутнє: "Я не згоден, щоб з моєї кишені крали мою пенсію та соцстрах"; "Навіщо? Полегшити життя роботодавцеві та покарати себе з пенсією? Нерозумно!", - заявили вони.

22% українців завагалися з відповіддю на поставлене запитання (27% серед жінок і 17% серед чоловіків): "Навіть не знаю... Тут важливе співвідношення чорної та білої частин"; "Все залежить від розміру зарплати!", - вважають вони.

Джерело: http://www.segodnya.ua/

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад