Більше за інших задоволені обраною професією архітектори та програмісти

Як з'ясував Дослідницький центр рекрутингового порталу Superjob.ru, більше за інших задоволені обраною професією архітектори та програмісти. Причина - можливість реалізації творчого потенціалу, справжня зацікавленість у роботі та гідній оплаті праці. Серед найбільш незадоволених обраним родом діяльності - менеджери з туризму, торговельні представники, банківські операціоністи, офіс-менеджери, держслужбовці й економісти.

Творчість і гарна зарплата

Отже, найбільше задоволені обраною професією та своєю роботою архітектори (64%) і програмісти (61%).

Першим найбільше подобається можливість реалізації творчого потенціалу, другим - справжня зацікавленість у роботі, і тим, і іншим - гідна оплата праці.

Покликання, затребуваність і захист від несправедливості

На третьому місці рейтингу виявилися лікарі та кадрові працівники (по 57%). Причому, лікарі часто називають свою діяльність покликанням і божим промислом, а от кадровиків приваблює можливість спілкуватися з людьми, беручи участь у формуванні мікроклімату в колективі.

Задоволені обраною професією також більше половини кошторисників, які брали участь в опитуванні (52%), які вважають, що сьогодні вони затребувані на ринку праці, а виходить, можуть претендувати на гідний оклад.

За ними ідуть проектувальники, маркетологи і юристи (50%). Їм подобається можливість втілювати свої проекти, творча складова і можливість «захищати людей від несправедливості».

Далі йдуть виконроби (48%), аудитори, бренд-менеджери та бухгалтери (по 46%), аналітики (45%), системні адміністратори, регіональні представники та медсестери (по 44%), кваліфіковані робітники (43%), різноробочі та психологи (по 41%).

Практично нарівно виявилося задоволених і незадоволених своєю професією серед журналістів і дизайнерів.

Засіб заробітку на життя

Серед професій, представників яких часто не влаштовує обраний рід діяльності, переважають менеджери з туризму, торговельні представники та банківські операціоністи (50% і по 47% незадоволених відповідно).

Їх не влаштовує неадекватна оплата праці, недооціненість з боку керівництва та відсутність кар'єрних перспектив, внаслідок чого робота для них є лише засобом заробітку на життя.

А ось офіс-менеджерам, держслужбовцям і економістам, серед яких незадоволених виявилося 46% і по 45% відповідно, в обраній професії не влаштовує рутина в роботі, неможливість виявити ініціативу та складність із просуванням кар'єрними сходами.

Джерело: http://rb.ru/

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад