З введенням Дністровської ГАЕС Буковина ввійде в число промислових регіонів держави

З введенням Дністровської ГАЕС Буковина ввійде в число промислових регіонів держави

Про це повідомив голова облдержадміністрації Михайло Папієв в ході наради з питань фінансування та введення в промислову експлуатацію першого гідроагрегату Дністровської ГАЕС за участю голови правління ВАТ «Укргідроенерго» Семена Поташника.
За словами Михайла Папієва, Чернівецька область – аграрна область, однак введення в дію Дністровської ГАЕС виведе Буковину в число промислових регіонів держави, а після введення в дію семи однотипних агрегатів стане найбільш потужним об’єктом на європейських теренах та увійде в десятку наймасштабніших проектів гідроенергетики світу. «Дністровська ГАЕС, зазначив М.Папієв, за великим рахунком – це енергобезпека і енергоефективність України, енергетична європейська інтеграція», - повідомляє прес-служба ОДА.

«Відтак, з її запуском, вирішуються, в тому числі, чимало і соціальних проблем, - сказав М.Папієв. - Зокрема, відрахування до місцевих бюджетів, спрямування коштів на соціальну інфраструктуру території, робочі місця і зарплати мешканців Новодністровська і навколишніх сіл. Майбутнє нашого краю залежатиме від того, наскільки ефективно та швидко буде розбудовуватися другий і третій енергоблоки гідроакумулюючої електростанції, після чого вона стане прибутковою.

«Це буде спільна енергетична перемога України», - підкреслив голова крайової виконавчої влади.

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад