В пошуках роботи секретаря, помічника керівника.

Отже, ви знаходитеся в пошуку роботи секретаря або помічника керівника. В журналах та газетах, які присвячені працевлаштуванню, а також на спеціалізованих сайтах в Інтернеті розміщено багато різноманітних оголошень про наявні вакансії. Як не заплутатися в розмаїтті інформації та знайти хорошу роботу, а не витрачати даремно свій час

Спочатку потрібно критично оцінити свій професійний рівень.
Проаналізуйте досвід роботи, який ви вже маєте, знання та навички, які ви тримали, відмітьте свої сильні і слабкі сторони.

Потім, як найчіткіше сформулюйте для себе відповіді на наступні питання:

• В якій компанії вам би хотілося працювати і чому? • Що ви очікуєте від майбутньої роботи? • Ви прагнете до кар’єрного росту чи хочете підвищити свій професійний рівень? • Які додаткові фактори мають для Вас велике значення? Наприклад, це може бути зручний графік роботи, близьке розташування офісу до будинку чи місця навчання і т.д.

Ретельно продумавши відповіді на ці запитання, можна приступати до знайомства з оголошеннями. Ви виявите, що описуючи аналогічний круг обов’язків і висловлюючи одні і ті ж вимоги до професійного рівня, роботодавці пропонують різний рівень заробітної плати. Також варто мати на увазі, що рівень оплати праці, який пропонується, не зовсім однозначно характеризує масштаби й перспективи компанії. В великих, цікавих, перспективних компаніях початковий рівень заробітної плати може бути і не дуже високим, а я заявлені великі суми – не відповідати дійсності або приховувати додаткові «підводні камені».

Критично ставтеся до оголошень, які обіцяють високу заробітну плату і мінімальні вимоги. Можливо, ви стикнулися з неграмотно складеним оголошенням, яке не повністю відображає реальні вимоги до кандидата. Можливо, потрібен не асистент директора, а насправді потрібен секретар, який володіє високим професійний рівнем, хорошим досвідом роботи і готовий виконувати широке коло обов’язків.

За такими оголошеннями може приховуватися ряд додаткових вимог, про які не прийнято писати в оголошеннях. Це може бути сімейний стан, наявність чи відсутність дітей, досвід роботи в певний компаніях, або надаються переваги тій чи іншій освіті. Крім того, роботодавець може пред’явити високі або специфічні вимоги до зовнішності секретаря, шукати певний образ. Приваблюючи кандидатів високою зарплатою, компанія обирає лише одного з великої кількості кандидатів. Як ви самі розумієте, в даному випадку, суттєву роль грає під час відбору суб’єктивний фактор.

Якщо ви спеціаліст, що володіє високим професійним рівнем і претендуєте на посаду асисетнат директорі та на відповідну зарплату, віддайте перевагу оголошенням з детальним описом вимог, що висуваються до професійних навичок до досвіду роботи майбутнього працівника.

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад