Підприємці — учасники акцій на Майдані створили свою профспілку

Підприємці — учасники акцій на Майдані створили свою профспілку

Всеукраїнська профспілка працівників ринків, торгівлі і підприємців створена за підсумками акцій протесту проти ухвалення Податкового кодексу, повідомляє прес-служба Національного форуму профспілок України.

За інформацією НФПУ, нова профспілка об‘єднала працівників ринків та сфери торгівлі, а також підприємців з 20 областей України та Києва. Зокрема в ній представлені ринки «Привоз» (Одеса), «Колгоспний» (. Кіровоград), «Озерка» (Дніпропетровськ), «Ринок Дикого» (Рівне), «Центральний» (Мелітополь), «Барабашова»(Харків), «Юність» та «Привокзальний» (Київ) та інші. 10 грудня запланований розширений з’їзд профспілки, на якому очікується прийняття в організацію нових регіональних професійних осередків.

Своєю метою профспілка ставить захист прав її членів, а також мобілізацію представників малого бізнесу в будь-який час, якщо влада не буде дотримуватися взятих на себе зобов'язань. Зокрема, члени профспілки не виключають продовження акцій протесту на Майдані Незалежності, якщо зміни, внесені до Податкового кодексу, будуть і надалі загрожувати існуванню малого і середнього бізнесу в Україні.

Як відзначають в НФПУ, основними принципами діяльності всеукраїнської профспілки працівників ринків, торгівлі та підприємців є, по-перше, позапартійність — керівний склад профспілки не буде брати участь у діяльності політичних партій;по-друге, чітка структурованість, зі створенням координаційного центру в Києві і осередків в усіх областях України, по-третє, самофінансування — матеріальне забезпечення діяльності профспілки буде забезпечуватися виключно на членські внески.

Головою нової профспілки обрано Володимира Мартиненко (Координаційна рада працівників ринків України), до складу президії увійшли: Ольга Гайсумова (Професійний координаційна рада, Мелітополь), Наталія Шарапова (ринок «Старокінний», Одеса), Ольга Александрова (речовий ринок, Тернопіль), Жанна Данченко (голова Дніпропетровського обласного незалежної профспілки працівників ринків і послуг), Сергій Бойченко («Колгоспний ринок», Кіровоград).

В. Мартиненко закликав його членів і всіх учасників акцій протесту до подальшої консолідації. «Важливий урок, який дає нам нинішній Майдан — це розуміння, що тільки чітка самоорганізація, як на центральному, так і на регіональному рівні, здатна забезпечити захист наших інтересів. Якщо ми будемо діяти самостійно — нас перетворять на німих рабів», — зазначив він.

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад