Дослідження ринку праці: Українці рвуться в начальники, а країні потрібні виробники

Більшість українців хочуть працювати на керівних посадах, тоді як попитом користуються професії з галузі виробництва, свідчать дані дослідження міжнародного кадрового порталу hh.ua.

Як повідомили Корреспондент.net у компанії HeadHunter, найпопулярнішою вакансією в липні стала вакансія генерального директора.

Слідом за нею, як відзначають експерти, йдуть національний директор з продажу, офіс-менеджер, комерційний директор, фінансовий директор, керівник напрямку, бізнес-аналітик та координатор.

Таким чином, повідомляє hh.ua, з восьми найкасовіших професій п'ять належать до професійної сфери вищий менеджмент. При цьому відгуки здобувачів на перелічені професії становлять 4% від загальної кількості відгуків на всі вакансії.

"Примітно, що найпопулярніша професія українців менеджер з продажу (саме в ній найбільше резюме і вакансій) увійшла до рейтингу лише частково у форматі національний директор з продажу. У той же час професійна сфера продажі демонструє впевнене зростання кількості вакансій і продовжує очолювати рейтинг найбільш затребуваних професій", - йдеться в повідомленні порталу.

При цьому hh.ua підрахував, що в липні роботодавці розмістили на 4% більше вакансій для "сейлзів", ніж у червні.

Водночас лідером зростання кількості вакансій стала професійна сфера виробництво з показником 52%. Експерти констатують, що це означає, що промисловість України поступово виходить на докризовий рівень і потребує персоналу.

"Слідом за промисловцями йдуть банкіри, які в липні запитали на 44% більше вакансій, ніж в червні. Далі: будівництво та нерухомість - 41%, медицина та фармацевтика - 33%, бухгалтерія і фінанси - 27%. У цілому кількість пропозицій про роботу в липні зросла на 20%", - говориться в повідомленні.

Також у hh.ua зазначили, що лідером падіння кількості вакансій стала професійна сфера транспорт та логістика з показником -21%. Падіння продемонстрували ще дві галузі: вищий менеджмент (-11%) і управління персоналом (-4%).

"Українські громадяни проявляють найбільшу активність в пошуку роботи начальником у той час, коли потреба в них падає", - резюмується в повідомленні.

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад