У країні зафіксована найнижча заборгованість із зарплати за весь минулий рік

У країні зафіксована найнижча заборгованість із зарплати за весь минулий рік. По всій Україні на 1 жовтня роботодавці заборгували своїм працівникам 1340 млн гривень.

Найвища заборгованість була зафіксована на початку літа, тоді роботодавці по всій Україні заборгували 1880 млн гривень.

Якщо порівняти ці дані з кризовим минулим роком, то тоді максимальна заборгованість була меншою і становила 1720 млн гривень, і було це ще в квітні 2009 року.

З тих пір і аж до середини літа цього року заборгованість від місяця до місяця коливалася в межах 1,8-1,5 млрд гривень і лише три місяці тому намітилося істотне поліпшення ситуації.

За один тільки вересень заборгованість зменшилася на 60 млн гривень. Однак відразу в двох східних областях - Харківській та Донецькій - заборгованість із зарплати не скоротилася, а навпаки, зросла.

Роботодавці Харківщини, за підсумками вересня, винні своїм працівникам 139,2 млн гривень (+20 млн гривень за місяць), Донеччини - 250,1 млн гривень (+8 млн гривень).

Крім цих двох областей, лідерами за зарплатними боргами є Луганська область (123,3 млн гривень) і Київ (121,4 млн гривень).

Слід зазначити, що обидва регіони за вересень суттєво скоротили заборгованість. У Києві, наприклад, заборгованість скоротилася на 25 млн гривень, на Луганщині - на 10 млн гривень.

Крім цих чотирьох областей-лідерів за боргами, в числі передовиків фігурують Крим, Кіровоградська та Львівська області.

Щоправда, сума боргу в цих регіонах набагато нижча, ніж у лідерів - 66,3 млн, 67,5 млн і 68,7 млн гривень відповідно.

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад