У сі вищі навчальні заклади України повинні будуть до 1 січня 2011 року створити центри сприяння працевлаштуванню студентів і випускників вищого навч

У
сі вищі навчальні заклади України повинні будуть до 1 січня 2011 року створити центри сприяння працевлаштуванню студентів і випускників вищого навчального закладу

Про це йдеться в проекті розпорядження Кабінету Міністрів України „Про заходи щодо підвищення рівня працевлаштування випускників вищих навчальних закладів”.

Відповідний документ мають намір розглянути 27 серпня на розширеному засіданні уряду України з питань подальшого розвитку освіти.

"Міносвіти розробить і затвердить положення про центри працевлаштування, передбачивши, що основним завданням таких центрів є забезпечення аналізу попиту та пропозиції на ринку праці, налагодження співпраці із службою зайнятості, підприємствами та організаціями, які можуть бути потенційними роботодавцями для випускників та студентів", - заявив координатор ініціативи Студентський захист Андрій Черних.

Крім того, центри працевлаштування будуть займатися інформуванням студентів і випускників вузів про вакансії, що з'явилися на ринку праці. "Таке рішення, на думку фахівців Міністерства освіти, дозволить поліпшити ситуацію з працевлаштуванням молоді", - вважає Черних.

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад