Депутати пропонують звільнити органи праці від судових витрат

Верховна Рада України прийняла за основу проект закону, яким пропонується звільнити органи праці та соціальної політики від сплати державного збору під час судового розгляду справ з призначень та виплат державної соціальної допомоги, компенсацій і т. п. За відповідний проект змін до статті 4 декрету Кабінету Міністрів Україна "Про державний збір" (щодо пільг зі сплати державного збору) проголосували 242 народних депутата.

Як передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ, законопроектом пропонується звільнити від сплати державного збору органи праці та соціального захисту населення, коли вони виступають позивачами або відповідачами за позовами щодо призначення та виплати всіх видів державної соціальної допомоги, компенсацій, виплат і доплат, встановлених законодавством України.

Як пояснив, представляючи документ, заступник Міністра праці та соціальної політики Віталій Мущинін, декрет був прийнятий у січні 1993 року, та органи соціального забезпечення мали право на таку пільгу зі сплати держзбору, проте в 1997 році ці органи були перейменовані в органи праці та соціальної політики населення, у зв'язку з чим і виникла необхідність внести зміни в даний декрет.

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад