Курортна робота...

Для бажаючих поєднати повітряні ванни з непоганим заробітком існує безліч можливостей. Головне - вибрати справу, яка до душі, адже трудові будні біля моря просто зобов'язані бути на радість.

Людина-свято

Аніматор - улюблена робота студентів творчих спеціальностей. Вранці ви проводите сеанс аеробіки, вдень активно піднімаєте настрій відпочиваючим своїм невгамовним ентузіазмом, увечері влаштовуєте шоу, одночасно виконуючої функції КВК, «Поле чудес» і «Що? Де? Коли?». Головні вимоги до кандидата в аніматори - чарівність, почуття гумору та товариськість на межі фантастики.

Плюси. Якщо ви працюєте при готелі, то вам забезпечені безкоштовне проживання та харчування. З ранку до вечора ви піднімаєте людям настрій, вас обожнюють діти, у вас закохуються чужі чоловіки та дружини, вас щовечора стабільно кличуть на побачення. Ви людина-оркестр, людина-свято, людина-літо. Погодьтеся, бути центром уваги - непоганий спосіб провести канікули чи відпустку.

Мінуси. Посміхатися іноді втомлюєшся. Поганий настрій, головний біль і безсоння - що б не трапилося, ви просто зобов'язані бути прикладом бездоганного відпусткового настрою та безтурботного щастя. Від вас завжди чекають ентузіазму та блискучих ідей, і це - серйозне психологічне навантаження. Ще складніше аніматорам, які працюють у костюмах - крім психологічного пресингу, їм доводиться перебувати в найспекотнішу пору року під товстим шаром гриму або всередині важкої великої фігури.

Вакансії з дошок оголошень

Що б не говорили скептики, а роботи на півдня в сезон все-таки більше, ніж бажаючих поєднати відпустку з трудовими буднями. Роботи багато, вакансій - у надлишку на кожній дошці оголошень, у кожній газеті з працевлаштування. Шукати роботу біля моря можна через Інтернет, але в місцевій пресі пропозицій набагато більше.

Отже, чиї послуги потрібні на узбережжі в спеку? У першу чергу - обслуговуючий персонал кафе та ресторанів. Від помічників на кухні й офіціантів до масовиків-витівників, які розважають гостей. Співробітники завжди потрібні в готелях - покоївки, молодші менеджери, садівники. Крім приватних підприємців, всі принадності курортного сезону відчувають державні служби, і ви завжди зможете знайти роботу з благоустрою містечка.

Плюси. Роботи багато й одержати її нескладно. Нерідко пропонують змінну роботу - доба через двоє, у цьому випадку у вас буде достатньо часу на відпочинок. А якщо набридне один вид діяльності, ви завжди зможете відкрити газету безкоштовних оголошень і вибрати що-небудь ще.

Мінуси. Різнороби не можуть похвалитися високою зарплатою, до того ж умови праці найчастіше не найкращі. Іноді доводиться працювати в спеку без можливості сховатися в тінь.

Безкоштовне житло в кращому санаторії

Досить популярний студентський спосіб на місяць-інший вирватися з міста. В обмін на проживання в пансіонаті або на базі відпочинку можна працювати на досить простих умовах. Молодих людей беруть газонокосильниками та помічниками завгоспа, дівчата допомагають на кухні або працюють покоївками.

Плюси. Безкоштовне проживання, можливість знайти додатковий підробіток і все зароблене витрачати винятково на відпочинок. Погодьтеся, на узбережжі оплата навіть дуже скромного житла - досить велика стаття витрат.

Мінуси. Як правило, графік роботи досить спокійний, проте вкрай рідко, крім безкоштовного проживання, вам запропонують ще й доплату. Не забувайте також, що трудові будні навряд чи будуть цікавими та різноманітними.

Ручна робота

Алеї приморських містечок - віртуальна подорож у найближчу зиму. Всі місцеві бабусі виставляють на продаж власноруч зв'язані та куплені на місцевих фабриках вовняні шкарпетки, шапки, шалі й шарфи. Бажаючі «приготувати сани влітку», обливаючись потом, міряють светри. Серед туристів ходять міфи про чудодійну пряжу та майстерність місцевих умільців.

Все це в черговий раз доводить, що у літній сезон можливі будь-які комерційні чудеса. Рукодільниці мають всі шанси на успіх і, відверто кажучи, неважливо, що ви вмієте робити найкраще - шити, в'язати, робити саморобні прикраси за технологією лемпворк або створювати літні хендмейд-листівки.

Плюси. Ви можете ще вдома запастися майбутнім товаром, а потім встановлювати ціни відповідно до суб'єктивної оцінки своєї роботи. Крім того, за сезон ви зможете одержати непогані навички та навчитися працювати в дуже швидкому темпі.

Мінуси. Головна умова перемоги - чим цікавішою є ваша послуга, тим більше шансів на успіх. А ось влитися до лав рукодільниць, які постачають відпочиваючих в’язаними шкарпетками, у вас навряд чи вийде - серед місцевих жителів всі вакантні місця розписані на десятиліття вперед.

Автор літнього настрою

На пам'ять про відпочинок будь-який турист хоче привезти з собою трохи літнього настрою. Якщо у вас є здібності до прикладного мистецтва, ви можете відправитися на море з ідеями власних сувенірів. Умільці розписують камені та черепашок, пишуть портрети, місцеві пейзажі й карикатури. Виготовляють кружки, тарілки, брелоки з південною символікою. На пляжах юні художниці наносять тимчасові татуювання, ввечері візажисти та ті ж художники пропонують ефектний неоновий макіяж.

Плюси. Ви можете займатися улюбленою справою й одержувати за це непогані (а в деяких випадках насправді великі) гроші. Як правило, умови праці прийнятні, ви встигнете й відпочити, і попрацювати. Обсяг робіт залежить винятково від ваших амбіцій.

Мінуси. Великий попит, велика пропозиція. На пляжах сотні людей, які роками займаються сезонною творчістю, і конкуренцію скласти їм можуть тільки насправді унікальні ідеї. Втім, це відмінний стимул для уяви - вона любить непрості завдання. Вам потрібно створити кращі літні спогади, і ніяких «мінусів» бути просто не може.

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад