У Чернівцях почастішали офісні крадіжки

Останнім часом на території Чернівецької області поширилися крадіжки з офісних приміщень, з початку року вчинено 23 крадіжки з офісів.

Наприкінці червня в міліцію звернулась 21-річна жителька обласного центру, адміністратор однієї із фірм, заявивши, що близько 4 години ранку невідома особа, пошкодивши вхідні двері, проникла в приміщення офісу, де з приймальної викрала 200 гривень, мобільний телефон та монітор до комп’ютера за 1500 гривень. З місця події співробітники Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру УМВС вилучили сліди пальців рук та сліди взуття. Вжитими заходами співробітників міліції за скоєну крадіжку встановили і затримали 35-річного чернівчанина.
Офісні приміщення повинні бути захищені. Найбільш надійно – захистити офіс сигналізацією з підведенням до пульту централізованої охорони. Для її встановлення необхідно звертатися до відділу Державної служби охорони. В приміщеннях, які були під охороною, крадіїв затримують у 99 відсотках.
Потрапити до приміщення зловмисник може шляхом злому вхідних дверей, з 23 злочинів, 11 вчинені таким шляхом, також шляхом віджиму – 6 із загальної кількості вчинених крадіжок з офісів, проникнення через вікно – 3 крадіжки, шляхом підбору ключа – 2 випадки, розбиття скла та шляхом перепилу замка – по одному факту.
42-річний приватний підприємець звернувся до правоохоронців із заявою про те, що в нічний час невідомий, пошкодивши металопластикове вікно проник в його офісне приміщення на вулиці Ткачука в обласному центрі, звідки викрав ноутбук вартістю 3600 гривень. В ході оперативно-пошукових заходів співробітники карного розшуку та експерти НДЕКЦ УМВС встановили та затримали 44-річного чернівчанина.
Вікна офісного приміщення необхідно оснастити металевими ґратами або захисними ролетами. Особливо це стосується першого поверху та тих вікон, до яких підведені пожежні драбини, висять гілки дерев і тому подібне. Щоб уберегти такі офіси від серйозних злодіїв, до решіток або ролетів також треба підвести сигналізацію.
Кримінальна практика свідчить, що крадії мають звичку розвідувати місце майбутнього злочину. За найменшої підозри щодо сторонньої людини, яка цілими днями без діла тиняється біля вашого офісу, повідомте свого дільничного інспектора міліції або зателефонуйте до чергової частини міліції.
Обов'язково майте записані номери цінної апаратури, якою користуєтесь на роботі, зробіть маркування особливо цінних речей.
Нагадуємо, надійним захистом від крадіжки є встановлення кнопки тривожної сигналізації з підключенням до пульту централізованої охорони. Реагують на такий сигнал наряди міліції, які спеціально підготовлені і у своєму арсеналі мають вогнепальну зброю, спецзасоби та засоби індивідуального захисту. Натиснути на кнопку тривожної сигналізації можна ще до нападу на помешкання, а також під час ізоляції працівників офісу в санвузлах та інших приміщеннях.
Якщо Ви прийшли на роботу і виявили зламаними або відчиненими вхідні двері, рекомендуємо:
• не заходити у приміщення;
• звернутися за допомогою до сусідніх офісів або магазинів поблизу, знайти можливих свідків події;
• терміново викликати міліцію за номером «102»;
• не заходячи в приміщення, перевірте, чи немає там сторонніх, наглядайте за офісом до приїзду працівників міліції. Коли побачите злочинців і не маєте змоги їх затримати, запам'ятайте їхні прикмети, одяг, при наявності марку, номер і колір автомобіля, в якому напрямку вони від'їхали – ця інформація допоможе правоохоронцям у розкритті злочину.


Сектор зв’язків з громадськістю УМВС України в Чернівецькій області

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад