Робота в Україні під час війни: які вакансії відкрилися та актуальні

Робота в Україні під час війни: які вакансії відкрилися та актуальні

Стало відомо, що за останній тиждень відбулося зростання кількості нових резюме, розміщених на сайті grc.ua, на 69%. Українці, які лишилися роботи внаслідок припинення функціонування їхніх компаній або через переїзд в інший регіон, відчувають необхідність в новій роботі.

Також зросла активність пошукачів. Кількість відгуків на вакансії у порівнянні з попереднім тижнем збільшилася на 30%.

Згідно з повідомленням, найбільше пропозицій роботи пропонують у роздрібній торгівлі. З метою забезпечення населення харчами та речами першої потреби, ритейл намагається зберегти роботу своїх магазинів.

Продавці та касири й в мирні часи були спеціалістами, що мали попит. Зараз пропозицій роботи у роздрібній торгівлі найбільше серед інших професійних сфер – 42% від усіх актуальних вакансій в Україні.

Потрібні також спеціалісти у сфері перевезень, логістики, складів та ЗЕД (8% вакансій від усіх актуальних). Не так багато, як у мирні часи, пропозицій роботи у сфері інформаційних технологій, лише 7% від усіх актуальних. Є робота також у компаніях галузей Нафта та газ (6%), Послуги для бізнесу (6%), Металургія та металообробка (5%).

Крім того, до десятки галузей, в яких трохи більше роботи, аніж в інших, входять також Видобувна галузь (4,3% від усіх вакансій), Сільське господарство (4,1%), Фінансовий сектор (3,4%), Медицина, фармацевтика, аптеки (2,6%), Продукти харчування (2,5%).

Багато вакансій із тих, що відкривали компанії, на початку війни були на волонтерських засадах. Проте українцям потрібна не лише робота, а й заробітна плата.

Середня заробітна плата всіх відкритих на сьогодні вакансій складає 26 900 грн. Найбільше пропозицій роботи (40%) із зарплатою 16 600 грн, ще у чверті (26%) вакансій зазначена зарплата у розмірі 26 300 грн. Майже у шостій частині вакансій пропонують 35 900 грн щомісячної компенсації. В 12% вакансій зарплата від 45 600 грн. Найвищу зарплату від 55 300 грн пропонують у 6% вакансій.


https://mind.ua/news/20238477-robota-v-ukrayini-pid-chas-vijni-yaki-vakansiyi-vidkrilisya-ta-aktualni

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад