Українці почали частіше затримуватися на роботі

У грудні кількість штатних працівників у порівнянні з попереднім місяцем зменшилася на 0.9%, а в порівнянні з відповідним місяцем 2009 року - виросла на 2.0%.

Такі дані містяться в огляді ринку праці та доходів населення в грудні 2010 року, який опублікував Національний банк України.

У порівнянні з періодом до початку кризи (вересень 2008 року) кількість штатних працівників склала 92.9%. У порівнянні з листопадом найбільше зменшення кількості працівників відбулося в сільському господарстві (на 9.8%), рибальстві (на 10%), будівництві (на 2.4%), що пов'язане з сезонними факторами. Найбільше зростання відбулося у фінансовій сфері та торгівлі (на 0.4%).

У порівнянні з відповідним місяцем попереднього року збільшення кількості працівників супроводжувалося збільшенням відпрацьованого робочого часу (годин) одним штатним працівником: у грудні на 2% (проти зростання на 7.9% у листопаді). Збільшення інтенсивності використання робочого часу спостерігалося по всіх видах економічної діяльності, крім державного управління. Найбільше зростання був зазначене у будівництві (зростання на 8.4%).

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад