Українські трудові мігранти вибирають Росію, Португалію, Іспанію, Італію та Польщу

Країни призначення українських мігрантів можна поділити на дві приблизно рівні категорії: близько половини українських трудових мігрантів їдуть до Росії, і приблизно половина - до Європейського Союзу. Про це розповів керівник Представництва Міжнародної організації міграції (МОМ) в Україні Манфред Профазі.

У Європі найбільш популярними країнами є Португалія, Іспанія, Італія та Польща. Українці зайняті там переважно в тих сферах, які через якісь причини не приваблюють місцеве населення.

"Збільшення або зменшення кількості українських мігрантів визначається попитом на їхню працю в тій або іншій країні. Чим більший попит - тим більше мігрантів, звичайно ж, буде туди їхати, зменшиться попит - зменшиться кількість приїжджих. Трудова міграція продовжує залишатися актуальною", - зазначив керівник Представництва МОМ в Україні.

Нагадаємо, Іспанія має потребу в програмістах, IT-фахівцях, які знають іспанську мову, а так само фахівцях у сфері машинобудування, хімічній промисловості та сфері сільського господарства. А в Італії підприємства відчувають дефіцит кваліфікованих кадрів, в основному будівельників, установників вікон і дверей, пекарів, кондитерів, кравців, тесль та кухарів. Крім того, залишається великим попит на такі професії як медсестри, косметологи, перукарі.

Джерело: ЛІГАБізнесІнформ

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад