Зарплату педагогів хочуть збільшити

Цього тижня Комітет з питань науки і освіти розгляне проект закону про внесення змін до статті 57 Закону «Про освіту» (щодо гарантій соціального захисту педагогічних та науково-педагогічних працівників), автором якого є народний депутат Андрій Павловський (фракція "БЮТ-"Батьківщина"). У пояснювальній записці він зазначає, що професійні спілки працівників науки та освіти не раз вимагали усунути розрив, який існує між розміром середньої заробітної плати освітян й аналогічного показника для промисловості.

Відтак проект закону Андрія Павловського передбачає забезпечення гарантій соціального захисту цієї категорії громадян: виплату педагогічним і науково-педагогічним працівникам надбавок за вислугу років щомісячно у відсотках до посадового окладу залежно від стажу педагогічної роботи (понад 3 роки – 20 відсотків, понад 5 років – 30, понад 10 років – 40 і понад 20 років – 50 відсотків).

Для педагогічних працівників державних та комунальних закладів освіти, які працюють у сільській місцевості, забезпечується безоплатне користування житлом з опаленням і освітленням в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів.
Скільки "важитимуть" такі пропозиції для державного кошторису на поточний рік, народний депутат не повідомляє. Так само в пояснювальній записці немає пропозицій стосовно джерел надходження цих коштів.

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад