Ключові працівники підприємства найбільше страждають від робочого стресу

Мільйони людей щодня одержують стрес на роботі. За даними дослідження, проведеного канадськими вченими, ключові працівники підприємства найбільше страждають від робочого стресу. У дослідженні брали участь 2 737 працівників, 18% заявили, що відчувають дуже сильний стрес на роботі.

Найчастіше від сильного стресу страждають керівники та професіонали, які вважають, що погане виконання роботи може негативно позначитися на навколишніх, а також ті, хто працює надурочно або позмінно.

"Ті, хто найбільше викладається на роботі, відчувають найбільше стресу. Керівники повинні розуміти це й берегти таких працівників. З погляду бізнесу, підтримувати їх вкрай вигідно для компанії", - зауважує автор дослідження Каролін Дева.

Працівники, які вважають, що їхня помилка може привести до матеріального або фінансового збитку, а також завдати шкоди репутації компанії, відчували стрес у два рази частіше.

Імовірність стресу підвищується й у тих, хто працює далеко від будинку або перебуває у відрядженні. Викликають психологічну напругу нестандартні форми роботи, такі як чергування, чергування на телефоні або "стислий" робочий тиждень.

Хронічний стрес веде до емоційного вигоряння, а також підсилює інші психологічні розлади.
Джерело: http://medlinks.ru/

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад