ТОП-10 речей, які дратують в офісі, і як з ними боротися

ТОП-10 речей, які дратують в офісі, і як з ними боротися

1. Увімкнення-вимкнення кондиціонера. Одним співробітникам постійно жарко, іншим – холодно, третім – дме. Це саме можна сказати про відкриття вікон в теплу пору: хтось є прихильником постійного провітрювання загального приміщення, а хтось – противником.
Шукайте розумний компроміс. Найчастіше любителі ходити взимку в майці поступаються вічним «змерзлюкам» – одягнутися, все-таки, простіше.
2. Побутове свинство колег: нескінченні чашки-тарілки в мийці, залишки їжі на столі, мухи над яблучними недогризками прямо на робочому місці.
Демонстративно приберіть за всіма: вимийте весь посуд, приберіть залишки продуктів у холодильник, протріть стіл. Швидше за все, після цього у нечупар прокинеться совість.
3. Бардак на робочому столі сусіда: розкидані папери та канцелярське приладдя, чашки з недопитою кавою. А ось з цим доведеться змиритися: робочий стіл колеги – його особиста справа. Зауваження доречно робити лише в тому випадку, якщо його безлад починає перевалювати і на ваше робоче місце.
4. Сумнівні аромати: пахуча їжа прямо на робочому місці, занадто різкий чоловічий одеколон або важкі жіночі парфуми. У цьому випадку без делікатного розмови не обійтися. Щодо їжі: ви маєте повне право попросити колегу не їсти за робочим столом, в разі нерозуміння – йдіть раніше початку його трапези, а повертайтеся пізніше її закінчення. А з приводу недоречного парфуму: підкиньте ненароком новий каталог духів або посилання на сайт з легкими ненав'язливими ароматами. Можливо, натяк буде зрозумілий.
5. Нескінченні плітки, обговорення колег і спільних знайомих, керівників, артистів, політиків. Сваритися з колегами в цьому випадку марно, можете хіба що спробувати ввести правило пятихвилинок: 55 хвилин напруженої роботи і 5 хвилин самовідданої балаканини. Але краще просто купити хороші навушники й не звертати уваги на оточуючих.
6. Колеги-торопиги. Вони закінчують роботу раніше за інших і починають заважати: заводять порожні розмови, кидають м'ячик у стіну, дивляться відео в навушниках, голосно коментують його.
Попросіть допомогти з вашою роботою, і наступного разу – теж, і ще потім. Через певний час співробітник–«вундеркінд», навіть якщо закінчить роботу раніше, буде зображувати граничну зайнятість.
7. «Туалетне» спілкування. Колега любить поспілкуватися через стінку кабінки або вітає вас рукостисканням прямо біля пісуару. Замість руки демонстративно подавайте зап'ястя. На запитання «через стінки» не відповідайте. Неввічливо, зате дохідливо.
8. Телефон колеги, який не визнає беззвучного режиму. Спочатку спробуйте пояснити, що постійні дзвінки і «цигикання» повідомлень месенджерів дуже відволікають від роботи. Якщо не допомагає – скиньтеся з іншими співробітниками й подаруйте на день народження сертифікат на покупку смарт-годинника + якусь частину грошей на нього. Так «гучний» колега не зможе відкрутитися.
9. У борг і назавжди. Колега просить у вас степлер, файлик, ручку, гроші на кавовий автомат і ніколи не віддає. Просто перестаньте давати забудькуватому колезі щось – він і відстане.
10. Нескінченні дні народження та інші знаменні дати колег, на які потрібно скидатися. Не хочете – не скидайтеся, вас ніхто не може змусити це робити. Але тоді будьте готові до того, що і на ваше свято отримаєте в подарунок лише рукостискання і оплески.
https://khmelnitsky.hh.ua/


За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад