Лінь на роботі: причини і способи боротьби

Лінь на роботі: причини і способи боротьби

Який би вид ліні вас не взяв у полон, слід розуміти, що з нею робити і як попередити.
У 89% опитаних буває так, що їм просто лінь працювати. Лише 11% відзначають, що з ними таке не трапляється. На питання «Що їх мотивує не лінуватися на роботі?» респонденти відзначали такі фактори: як любов до своєї справи, хороша атмосфера в колективі, заробітна плата і бонуси, високий рівень відповідальності і багато цікавих завдань.
Ті ж, хто лінується, роблять це з різних причин. 48% лінуються через фізичну втому. У 45% іноді немає настрою працювати. 40% відзначили, що лінь настає через відсутність мотивації і ще стільки ж – через нудні завдання. 35% відзначили вигоряння в якості однієї з причин ліні на роботі. Респонденти в попередніх опитуваннях зазначають, що єдиним ефективним методом боротьби з перевтомою, нервовим перенапруженням і вигоранням є тривалий відпочинок. Зате 24% респондентів вважають, що на відпочинок не варто витрачати багато часу. Цілком достатньо провести вихідні без думок про роботу.
26% відзначили, що погода впливає на те, чи лінуються вони на роботі чи ні. Також чверть опитаних повідомили, що одним з факторів ліні для них є низька заробітна плата. Так, в основному, про зміну роботи респондентів змушували замислюватися такі фактори, як низька оплата (49%) і відсутність можливості професійно розвиватися (40%). Серед інших причин відзначали втому, високу завантаженість, емоційне виснаження тощо.
Борються з лінню в основному, просто не піддаючись їй. Але є частина респондентів, які не приймають ніяких заходів для боротьби з лінню. Ті ж, хто все-таки намагається її подолати, використовують ще й такі інструменти, як вибудовування власної мотивації; планування завдань, їхній поділ на більш дрібні; перемикання уваги на більш цікаві завдання, особисті справи. Також одним із способів побороти лінь називають відпочинок: деякі пропонують пасивний (сон), а деякі акцентують увагу на активному (спорт, прогулянка).
Який би із способів ви не вибрали в наступний раз, спробуйте задуматися, чому вам ліньки працювати, і спостерігайте, наскільки часто ви лінуєтеся. Можливо, легше буде встановити причину і вирішити питання (поговорити з роботодавцем, психологом тощо), ніж постійно відчувати лінь під час роботи. Пам'ятайте, що набагато комфортніше віддаватися роботі, яка вам подобається і приносить задоволення і важливий для вас результат.
https://khmelnitsky.hh.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад