Сім ознак, що ваші співробітники незадоволені своєю роботою

Сім ознак, що ваші співробітники незадоволені своєю роботою

Чому вам потрібні задоволені співробітники
    1. До цього прагнуть не тільки альтруїсти, адже щасливий співробітник – продуктивний співробітник. А якщо весь колектив – це суцільний клубок щастя, то результат роботи всієї компанії буде вражаючим.
   2.  Задоволені співробітники не йдуть, тому ви заощадите час і гроші на пошук і навчання новеньких, а також скоротіть «текучку».
Чому вони просто не скажуть прямо
Гарний той керівник, якому співробітники можуть відкрито висловити своє невдоволення. Це теж економить масу часу, адже не потрібно вже нічого з'ясовувати. А вам залишається тільки витратити час на те, щоб придумати, як з цим працювати.
Але більшість співробітників просто бояться говорити про свої переживання з керівництвом, тому звертайте увагу на невербальні ознаки невдоволення.
Перейшли в режим енергозбереження
Люди, які прагнуть до успіху, не зупиняються на відповідність очікуванням керівника, вони намагаються постійно перевищувати їх.
Так ось, варто задуматися, якщо співробітники виконують необхідний мінімум і просто зупиняються. Люди зменшують обороти, коли їм перестає подобатися їхня робота.
Тільки один предмет для розмов
Зовсім необов'язково, щоб всі ставали кращими друзями, але розмови на абстрактну тему, жарти та ще декілька загальних інтересів – це важливо для продуктивного колективу.
Якщо команда обговорює тільки робочі моменти, а решту часу в офісі чутно, як муха летить – це не говорить про те, що люди занадто залучені в роботу і у вас згуртована команда. Навпаки, швидше за все, співробітники віддаляються один від одного з якоїсь причини.
Проблема не завжди глобальна, якщо хтось один з колективу почав замикатися в собі, завжди похмурий і не хоче взаємодіяти з іншими, може, варто поговорити з ним відкрито.
Обірвані зв'язки
Задоволені співробітники прагнуть зробити все, щоб виконувати свою роботу ще краще. Тому вони часто пропонують щось нове, обговорюють свої задуми й постійно дають зворотний зв'язок.
Якщо зв'язку більше немає, то щось у компанії їх не влаштовує, і вони не бачать сенсу старатися тут і зараз.
Часто дивляться на годинник
Звісно, абсолютно нормально заглядати на годинник, мріючи про смачний ланч, і чекати закінчення робочого дня теж нормально. Але зовсім інша справа, якщо співробітник стежить за стрілкою годинника, ніби він приватний детектив, а його замовник повідомив йому, що стрілка ось-ось піде у зворотний бік. При цьому він дивиться на циферблат мигцем, але часто. Це говорить про те, що співробітнику зовсім нецікаво й він хоче скоріше все закінчити не заради результату, а просто, щоб позбутися від вантажу.
Розмови за спиною
Основа продуктивних взаємин – це довіра та прозорість у всьому. Щасливі співробітники прагнутимуть обговорити з керівником проблеми, з якими стикаються в роботі.
Раптом ви помітите, що колектив щось постійно обговорює без вас, а спроби обговорити проблеми закінчуються провалом, це сигнал про те, що співробітників не просто щось турбує. Це означає, що вони, можливо, вже намагалися вам щось донести, але залишилися непочутими.
Показують, але не говорять
Співробітники можуть спеціально приховувати своє невдоволення, щоб не провокувати конфлікт. Але вербальні ознаки все одно будуть: людина часто зітхає, совається на стільці, приймає закриту позу.
Щоб краще вловлювати зміни на рівні поведінки, краще вивчайте кожного члена команди окремо. Тоді ви зможете відразу помічати зміни в співробітниках і вчасно на це реагувати.
Ви не зможете зробити кожного в своєму колективі на 100% щасливим, але важливо зрозуміти, що щось може піти не так, як можна раніше, щоб зберегти сприятливу атмосферу в колективі й не зменшувати темпи роботи.
https://www.work.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад