Папієв: Лише третина буковинців працюють легально

Папієв: Лише третина буковинців працюють легально

Як заявляє голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв, - «Тільки 30% людей працездатного віку наповнюють практично на 96% бюджет Буковини. Ці ж самі люди сплачують також і внески до фондів соціального страхування. Тобто, лише 30% людей, які можуть працювати, легально працюють і отримують легальну зарплатню. Це яскравий показник тінізації економіки у краї».

Для детінізації економіки Буковини голова ОДА Михайло Папієв пропонує запровадити механізм стимулювання роботодавців. На його думку, серед важелів такого механізму має стати вирівнювання конкурентних умов для бізнесу і забезпечення дотримання законності при оформленні трудових договорів.

«Іншим засобом, хоча й у більш віддалений період, є запровадження «індикативних зарплат», у які буде введено реальну вартість робочої сили. Це європейська модель, і такі кроки дозволять легалізувати більшу частину заробітних плат, а відтак, забезпечити достойний рівень соціальної захищеності наших громадян і підвищити рівень надходжень до обласного бюджету на 35-40%», – заявив Михайло Папієв.

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад