Названо найбільш "здорові" та "нездорові" професії

Відповідно до опитування, проведеного страховою компанією Medicash, найбільш "нездоровими" професіями світу є "кухар" і "фермер". Список "здорових" професій очолили вчителі та співробітники рекламного бізнесу

Напрочуд, одна з найбільш "здорових", на думку більшості, професій у світі - кухар - у дійсності приваблює людей, яких ніяк не можна назвати зразком для наслідування з медичної точки зору.

Такими є результати опитування, влаштованого всесвітньо відомою страховою компанією Medicash серед онлайн користувачів з метою виявити - людям якої професії найбільш властиві шкідливі для здоров'я звички (паління, алкоголізм, вживання шкідливої їжі й т.д.).

У даному анкетуванні брали участь більше трьох тисяч осіб, які належать до 100 найпоширеніших професій у світі.

Отже, найбільш "нездоровими", відповідно до опитування, були названі наступні професії:

- кухар - саме працівники кухні палять, за статистикою, більше за інших представників різних професій і протягом доби харчуються в основному фаст-фудом або шкідливими для організму закусками - чіпсами, солодкими шоколадними батончиками й т.п.

- фермер - навіть робота на природі не привчила людей цієї професії до здорового способу життя, адже в середньому фермер палить близько 50 сигарет на тиждень і з'їдає декілька десятків упакувань з різними шкідливими закусками.

Крім кухарів і фермерів, про своє здоров'я також погано дбають електрики, агенти страхових компаній, робітники та будівельники, менеджери сервіс-центрів, турагенти, далекобійники та інженери.

Одними з найбільш здорових визнані фахівці, які зайняті в сфері рекламного бізнесу. Також лідируючі позиції в цьому списку займають представники іншої шанованої професії - вчителі.

Здоровий спосіб життя також властивий наступним представникам "здорових" професій: юристам і секретарям, медсестрам, програмістам, продавцям і дослідникам.

Джерело: http://delo.ua/

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад