Названі найпрестижніші і найперспективніші професії

Більшість офісних працівників назвали свою професію престижною. Про це йдеться у новому опитуванні hh.ua, де люди самі називали, яка професія на їхню думку найпрестижніша і найперспективніша.

За даними компанії, найбільше своєю роботою пишаються IT-шники, юристи, представники медіа, лікарі, а також працівники у сфері енергетики та важкої промисловості.

На першому місці опинилися IT-фахівці, які впевнені в престижності своєї професії. Зараз програмісти добре затребувані, отримують хороші зарплати, однак, і вимоги роботодавців до них досить високі. Це розуміють як самі IT-шники, так і представники інших спеціальностей. Згідно з опитуванням "білих комірців", IT лідирують у ТОП найпрестижніших і перспективних професій.

Престижністю своєї професії пишаються також юристи. При цьому кожен другий фахівець, який працює у сфері юриспруденції, пишається своєю професією.

Далі йдуть представники медіа, лікарі та фармацевти, а також працівники у сфері енергетики, металургії та важкої промисловості. Престижною назвали свою роботу трохи менше половини з них.

У той же час непрестижною свою професію вважають працівники у сфері транспорту і логістики - менше п'ятої частини опитаних упевнені в престижності своєї професії.

Крім того, в ТОП-5 непрестижних професій входять працівники роздрібної торгівлі. А п'ятими в антирейтингу йдуть працівники у сфері сільського господарства, консалтингових послуг для населення і представники банківської сфери.


http://www.segodnya.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад