Податківці Буковини перевіряють підприємців-спрощенців

Податківці Буковини перевіряють підприємців-спрощенців

За словами Миколи Козловського, головного податківця Буковини, платники єдиного податку, які працюють у високорентабельних галузях, зазвичай користуються дозволом не застосовувати касові апарати, однак нехтують вимогою ведення книг обліку доходів і витрат, що дозволяє приховати реальні обсяги реалізації продукції чи послуг й таким чином – зменшити податкові надходження і без належних на те підстав користуватися наданими державою фіскальним преференціями.

Тому податківці вирішили саме на них зосереджувати свою увагу під час перевірок, вимагаючи дотримання всіх передбачених законом вимог ведення звітності. Так, лише за 3 дні проведених перевірок у вказаної категорії платників єдиного податку податківці виявили порушення та застосували фінансові санкції на 4,5 млн грн, з яких вже надійшло до Державного бюджету майже 900 тис. грн, - повідомляє ZIK.

Всім, хто намагатиметься стати на заваді роботи у цьому напрямку, головний податківець Буковини нагадав про кримінальну відповідальність за перешкоджання контрольно-перевірочній роботі податківців. Згідно зі ст.343 КК України (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу), такі дії передбачають штраф від п’ятдесяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі терміном до 4-х років.

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад