Фрілансери vs. офісні співробітники: які працівники кращі?

Все більше компаній намагається привабити до себе на роботу професіоналів, але мало хто може забезпечити їм умови схожі на умови в Google. Співробітники, у свою чергу, намагаються працювати в офісах із найбільш комфортними умовами.
Business.com пропонує зважити переваги, як офісної, так і дистанційної роботи.
Робота в офісі
Офіси, де три чверті співробітників працюють за принципом відкритого простору, мають безліч переваг: економія на створенні робочої зони і досить висока продуктивність.
У всьому світі постійно зростає кількість віддалених співробітників, але їхня частина все ще незначна. А ось офіси постійно удосконалюються. Нові тенденції в оформленні офісів роблять роботу комфортнішою і багато людей прагнуть працювати в хороших умовах.
- При відкритому дизайні офісу немає стін, які "тиснуть" на співробітників. Натомість є перегородки між робочими місцями, які створюють відчуття особистого простору. Все це підвищує продуктивність.
- Щільність робочих місць знижує витрати на їх організацію.
- Робочі місця інноваційніші. СЕО Yahoo! Марісса Майєр каже, що коли люди відчувають відповідальність за спільну справу і можуть тісно взаємодіяти, то вони більш продуктивні.
- Співробітники мають можливість повністю вникнути в робочий процес.
- Корпоративна культура заснована на спільних цілях і цінностях, які простіше створити в офісі.
- Співробітники віддають перевагу особистим зустрічам та «живому» обговоренню різних питань.
- У відкритому офісі люди відволікаються від особистих проблем. Інші співробітники перебувають дуже близько від вас і не дозволяють занурюватися в себе.
- Різні речі, які допомагають створити на роботі домашній затишок, такі як сімейні фото, улюблена чашка чи статуетки, заборонені на робочому місці.
- Коли вам необхідно сконцентруватися на роботі, ви не відволікаєтеся на прослуховування музики чи прогулянки по всьому офісі.
Робота на дому
Ще складно адекватно оцінити переваги роботи на дому в Україні. А ось у США ця практика досить поширена. Багатьом віддаленим співробітникам не вистачає навичок і самодисципліни, щоб повноцінно віддаватися роботі, перебуваючи вдома.
Тим не менш, все більше людей заявляють про те, що вдома працювати все-таки комфортніше. Особливо, якщо створити зручні умови для праці.
- Робота вдома більше надихає працівників із творчим ухилом, таких як розробників програмного забезпечення та дизайнерів, які не можуть нормально працювати в галасливій обстановці з численними перервами.
- Віддалена робота дозволяє співпрацювати з високоякісними фахівцями, які перебувають в іншому місті чи іншій країні.
- Співробітники, посада яких передбачає постійні відрядження, краще справляються із завданнями, працюючи на дому. Їм потрібно менше часу, щоб звикнути до нової обстановки.
- Дистанційні працівники рідше йдуть на лікарняні або беруть вихідні.
- На віддаленого працівника підприємство витрачає менше грошей, адже, як мінімум, йому не треба організовувати робочий простір.
Які умови роботи більш прийнятні для вашої компанії – вирішувати тільки вам. Кілька пунктів допоможуть із цим визначитися.
1. Вартість обладнання робочого місця для співробітника. Чим менше місця займають працівники, тим менше приміщення вам необхідне, відповідно, витрати теж менші.
2. Ефективність робочого простору. Нові технології та тренди дозволяють більш функціонально організовувати роботу в офісі.
3. Продуктивність співробітників. Зважте, яку частку роботи виконують офісні співробітники, а яку віддалені .
4. Інноваційність. Скільки ідей продукують одні й інші співробітники? Наскільки якісні їхні думки?
5. Рівень взаємодії. Спілкування та соціальні мережі дозволяють контролювати віддалених співробітників. Простежте за їхньою активністю і тим, наскільки вони віддаються роботі.
6. Мотивація співробітників. Багато компаній проводять дослідження продуктивності співробітників. Дізнайтеся, що потрібно вашим працівникам, щоб вони якісніше виконували свою роботу.

http://ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад