74% "білих комірців" хотіли б працювати за кордоном

Якщо в лютому 2015 р. не хотів їхати лише кожен шостий, то тепер планує залишитися кожен четвертий. Про це повідомляє портал HeadHunter Україна.

Складна ситуація в країні, погіршення матеріального становища і невпевненість у завтрашньому дні - основні причини того, що українці хочуть працювати не вдома. Однак відсоток тих, хто серйозно має намір виїхати з країни, помітно знизився. Тепер залишити країну готується приблизно п'ята частина "білих комірців". Це на 7% менше, ніж у лютому 2015 року, і удвічі менше порівняно з 2014 роком. Трохи більше половини іноді замислюються про роботу за кордоном, проте рішучих кроків для виїзду не вживають.

А ось охочих жити і працювати в Україні побільшало. Тепер не планує виїжджати кожен четвертий офісний співробітник. Для порівняння, півроку тому таких було 17%, а півтора роки тому - 4%. Це пояснюється тим, що українці поступово звикають жити в ситуації "стабільно погано" і намагаються будувати кар'єру на батьківщині.

Як і півроку тому, більше за всіх налаштовані на еміграцію працівники у сфері енергетики та металургії, медики і фармацевти, а також IT-фахівці. Серед працівників нафтогазової галузі відсоток бажаючих виїхати за кордон скоротився вдвічі (з 48% до 23%). Як і раніше, не хочуть виїжджати за кордон представники агросектору. З них бажають залишитися 38%. Також планують кар'єру в Україні працівники консалтингових компаній, що надають послуги для фіз. осіб (36%) та юристи (32%).

http://delo.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад