Чергове шахрайство на ринку працевлаштування - дзвінки на номери 070, 090

Незважаючи на численні статті-попередження, люди, на жаль, через свою необережність і природжену довірливість потрапляють у пастки недобросовісних людей. До того ж останнім вдається вигадувати усе нові й нові схеми, за допомогою яких гроші можна отримати, як кажуть, з повітря.

Одна з них - дзвінки на номери, які розпочинаються з цифр 070, 090 і тому подібне.

Уявіть ситуацію: ви знаходитеся у пошуках роботи, переглянули усі видання, і раптом на одному або навіть декількох сайтах в мережі Інтернет дуже принадна пропозиція: і робота відмінна, і досвіду не потрібно, і зарплата гідна. "Ось так удача"! - подумаєте Ви і, не замислюючись, починаєте набирати номер, по якому обіцяють розповісти усе більш детально.

Дзвінок на платні номери, що розпочинаються з кодів 070 і 090, (іноді номери пишуться як 0 900 і 0 703) майже автоматично виймає з вашої кишені непогану суму.

Так само варто зазначити, що шахраї "рекомендують" дзвонити саме з міського телефону. Чому?

Справа в тому, що, телефонуючи з мобільного телефону, ваша розмова припиниться, як тільки у вас закінчаться гроші на рахунку. Люди, як правило, тримають на рахунку не так вже багато грошей - в середньому 20-40 грн. Цього вистачає на 2-3 хвилини такої розмови, далі людина побачить, що бонус наблизився до нуля, і почне з'ясовувати, в чому ж справа. У цьому випадку вона зрозуміє одразу, що дзвінок обійшовся в 12 грн за хвилину, і не стане більше телефонувати. Відповідно - доходу шахраї отримають мало.

Зовсім інша справа, коли ви набираєте подібний номер з міського телефону. У даному випадку рахунок за розмови приходить у кінці місяця, і людина, телефонуючи на платний номер, навіть не уявляє, який сюрприз на неї чекає.

Таким чином, наша порада - будьте обережні! Обмірковуйте кожен свій крок, не телефонуйте на сумнівні номери і пам'ятайте, що занадто принадний і легкий шлях здається таким лише на перший погляд.

За матеріалами http://novarobota.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад