74% претендентів "гуглять", вбираються і репетирують промову перед співбесідою

При цьому у половини з них - одне резюме, ще у 15% опитаних таких документів два - одне розгорнуте, а друге більш коротке. 35% претендентів розповідають, що у них є кілька резюме з різних спеціалізацій.
Під час пошуку роботи учасники опитування активно використовують свої резюме. 93% опитаних надсилають їх на відповідні вакансії.
При цьому супровідний лист разом з резюме відправляють далеко не всі. Так, 44% претендентів ніколи не пишуть супровідних листів, а 26% складають його час від часу - мабуть, на найбільш значущі для них вакансії.
11% претендентів використовують стандартний лист для всіх вакансій - такий собі акт ввічливості. І лише 19% опитаних підходять до пошуку роботи настільки ґрунтовно, що на кожну вакансію відгукуються спеціально складеним листом.
Що стосується співбесіди, то до неї готується більшість - це підтвердили 74% опитаних. Нічого подібного не роблять 26% опитаних.
Ті, хто не готується до інтерв'ю, кажуть, що їм ліньки це робити (7%), не вистачає часу (14%), а також вони впевнені в тому, що і без підготовки їм є, що сказати рекрутеру (74%). Серед інших варіантів відповіді - шукачі говорили про те, що вакансії часом описані настільки розпливчасто, що неясно, чого чекати від співбесіди і як до неї готуватися.
Що стосується тих, хто все-таки готувався до інтерв'ю з роботодавцем, що в більшості випадків підготовка - це пошук інформації про компанію-роботодавця (85%). 66% опитаних продумують свій гардероб, 65% - готують відповіді на передбачувані питання. Ще 53% претендентів готують питання для рекрутера. 38% учасників опитування продумують історію про себе, яку готові будуть розповісти роботодавцю. Цікаво, що 22% опитаних опрацьовують цілу промову, яку змогли б вимовити на співбесіді.
Найбільше на співбесіді здобувачів дратує зарозумілість ейчара (72%). Ще рекрутери, на думку 52% претендентів, примудряються брехати на співбесіді. 39% учасників опитування згадали про неприємну атмосферу в офісі, 5% - відзначили непрофесіоналізм рекрутера, а 15% - розповіли, що роботодавець запізнився на співбесіду.
Дане дослідження було проведено порталом rabota.ua. Вибірка склала 390 респондентів з усієї України на основі бази користувачів порталу rabota.ua.

http://rabota.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад