Вода допомагає чітко мислити і збільшує працездатність

Якщо ви відчуваєте, що починаєте втрачати терпіння і виходити з себе, постарайтеся випити хоча б одну склянку води. Можливо, вона дійсно заспокоїть вас, оскільки помірне зневоднення негативно впливає на настрій людини, знижує її енергетичний рівень і здатність ясно мислити. Так вважають американські дослідники.
"Навіть незначне зневоднення, начебто втрати 1,5% нормального водного балансу в організмі, яке виникає під час звичайних щоденних занять, може вплинути на наше самопочуття, - говорить співавтор дослідження Харріс Ліберман. - Особливо це актуально для жінок, які більш уразливі перед впливом побічних ефектів зневоднення".
Тести показали, що дані ефекти проявляються в будь-якому випадку. Можна займатися на біговій доріжці, а можна сидіти на одному місці. Тим часом, відчуття спраги в нашому організмі включається при втраті водного балансу в 1-2%. До того часу зневоднення вже починає спричиняти свою руйнівну дію на настрій і емоції.
Учені підкреслюють, що збереження правильно водного балансу важливе для всіх людей. І для тих, хто біжить марафон, і для тих, хто сидить цілий день біля комп'ютера. У тому і іншому випадку без вживання рідини втрата водного балансу до кінця роботи може скласти до 8%.

http://www.orthodox.od.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад