"Вигоряння" на роботі вбиває серце

Синдром вигоряння на роботі - фізичне, інтелектуальне і емоційне виснаження - дуже поширене.
Вчені з Тель-Авівського університету виявили зв'язок між стресом на роботі і ішемічною хворобою серця, атеросклероз, який в свою чергу призводить до розвитку стенокардії або інфаркту. В ході роботи фахівці обстежили 8 838 практично здорових працюючих чоловіків і жінок у віці від 19 до 67 років. Вони проходили рутинні медичні огляди у середньому протягом 3 років. Синдром вигоряння на роботі на 79% підвищує ризик коронарної хвороби, повідомили дослідники з Ізраїлю.
Вчені вважають, що синдром вигоряння на роботі є не менш серйозним чинником розвитку ішемічної хвороби, ніж інші «класичні» фактори ризику - куріння, підвищений рівень ліпідів в крові і недостатня фізична активність.
Деякі з моментів, які супутні стресам та вигорянням - великий обсяг роботи, відсутність контролю над ситуацією, відсутність емоційної підтримки і довгі години в офісі - призводять до фізичного виснаження, які в кінцевому підсумку послаблюють організм. Правда, працюючі люди можуть запобігти проблемам з серцем, зробивши вибір здорового способу життя, обнадіюють автори роботи.

http://ilife-news.com

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад