Які спеціалісти потрібні будівельному ринку

Звичайно, будівельним спеціальностям притаманна сезонність, та й криза встигла "наслідити", скоротивши і без того не надто велику кількість саме будівельних вакансій. Тому спад взимку цілком виправданий. Кількість резюме виглядає незначною внаслідок того, що в спектрі вакансій традиційно велика частка фахівців з продажу, а в резюме - саме будівельні посади. Тим не менше, початок 2015 ознаменувався спочатку традиційним сплеском резюме, а далі - не менше традиційним підйомом вакансій. Останні три місяці - стабільна позитивна динаміка, що особливо яскраво проявилася в березні.
Структури вакансій і резюме в будівельних областях різняться досить серйозно: роботодавці, як правило, шукають фахівців з просування своєї продукції, а роботу шукають будівельники - рядові працівники, інженери, виконроби, дизайнери. Оскільки не всі будівельні об'єкти можуть залучити достатнє фінансування, вакансій саме будівельних менше, ніж бажаючих їх зайняти.
Підводячи підсумки огляду будівельного сегменту ринку праці, слід зазначити, що позитивна динаміка останніх трьох місяців дозволяє сподіватися, що будівельний сезон цього року стартував. Однак тільки восени вдасться оцінити, чи затягнулася криза в будівельній галузі або спостерігається невеликий підйом відносно минулого року.

www.delo.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад